Sari la conținut

Se impune, din nou, carantină! ”Noua variantă a virusului este mult mai contagioasă şi este aproape imună la anticorpi”

Carantină. O nouă ramură a virusului Omicron, deja întâlnită şi în Marea Britanie şi Statele Unite al Americii, a dus la izolarea a 13 milioane de locuitori ai oraşului Xi’an, din China, timp de 7 zile, ca măsură de protecţie.

Din cauza a câtorva cazuri, autorităţile au anunţat marţi că afacerile, şcolile şi restaurantele vor fi închise pentru o săptămână. Primul dintre cele 18 cazuri a erupt sâmbătă.

Măsura „Zero-Covid”

Cele 18 persoane sunt infectate cu noua variantă Omicron, cunoscută sub numele de BA.5.

“Noua variantă a virusului este mult mai contagioasă, se transmite mai uşor decât cele de până acum şi este aproape imună la anticorpi”, a declarat un reprezentant al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor din Shaanxi, potrivit observator. 

China este singura dintre marile puteri economice ale lumii care practică măsura „Zero-Covid” pentru a minimiza riscul unui nou val de îmbolnăviri. În Shanghai, autorităţile au anunţat două runde de testare în masă a celor 25 milioane de locuitori, pe o perioadă de trei zile. “Nu vom rata nicio locuinţă sau persoană”, a spus un membru al conducerii oraşului.

Puburile, cafenelele şi barurile vor pune lacătul pe uşi începând de miercuri, de la miezul nopţii, pentru o perioadă de 7 zile, cu posibilitate de prelungire.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.