luni, martie 27, 2023

Carantină pentru nevaccinați. Încă o țară europeană vrea să ia modelul Austriei. E vorba de Germania, unde numărul de noi infecții la 100.000 de locuitori înregistrate în ultima săptămână a depășit pentru prima dată pragul de 300, de debutul pandemiei de coronavirus, iar cele trei partide care vor forma viitorul guvern au convenit, în weekend, să sporească restricțiile, o variantă discutată fiind introducerea carantinei pentru persoanele nevaccinate, potrivit Politico, citat de libertatea.ro. 

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Joia trecută, social-democrații (SPD), Verzii și liberalii (FDP) au propus noi reguli, mai blânde, în Parlament, provocând indignare în rândul unei părți a populației și a experților medicali, în condițiile în care cazurile de coronavirus cresc vertiginos în Germania.

Carantină pentru cei nevaccinați

Răspunzând criticilor, formațiunile au convenit asupra unor măsuri mai stricte pentru cei nevaccinați, inclusiv obligativitatea unui test negativ înainte de a călători cu autobuzul sau trenul, a informat luni postul public ARD.

Liderul Verzilor, Robert Habeck, a declarat duminică seara că, în termeni simpli, regulile propuse echivalează cu o „carantină pentru cei nevaccinați”. Aceasta a menționat, în context, restricțiile care tocmai au intrat în vigoare în Austria vecină, unde numărul de vaccinuri este mai mic și numărul de infecții chiar mai mare decât în Germania.

Te-ar mai interesa: Anticiparea morții subite. Medicii pot detecta ace...

Precedentul Austria

Austria a plasat în carantină începând de luni, 15 noiembrie, milioane de oameni care nu s-au vaccinat complet împotriva coronavirusului, în încercarea de a face faţă creșterii alarmante a numărului de infectări. Astfel, potrivit noilor măsuri, nevaccinații vor putea să iasă din casă doar pentru a merge la cumpărături esențiale, pentru mersul la serviciu, la şcoală sau la medic.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Nevaccinaţii îşi mai pot părăsi locuinţele pentru a se vaccina. Cei cu vârsta de până la 12 ani vor fi scutiți de carantină. Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest. Mai exact, aproximativ 65% din populație este vaccinată în prezent cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Alte măsuri la nivel european

Numită de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept „noul epicentru” al pandemiei de coronavirus, Europa se confruntă cu cifre în creștere a numărului de cazuri care pun guverne în situații dificile de a lua noi măsuri nepopulae.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Din 13 octombrie, Olanda a intrat într-o carantină parțială. În cele trei săptămâni de carantină, barurile, restaurantele și supermarketurile vor trebui să se închidă la ora locală 20:00, competițiile sportive se vor juca fără spectatori, iar angajații sunt îndemnați să lucreze de acasă cât mai mult posibil. Magazinele cu produse considerate neesențiale vor trebui să se închidă la ora 18:00.

Te-ar mai interesa: Medic: șase modalități de a reduce riscul de apari...

Iar guvernul danez a propus luni reintroducerea pașaportului COVID – folosit ca dovadă a vaccinării sau a testării negative – pentru intrarea în baruri și restaurante. Măsura va fi supusă aprobării parlamentare și vine la două luni după ridicarea tuturor restricțiilor datorită succesului campaniei de vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private