marți, ianuarie 25, 2022

Carantină România. Este țara noastră la risc să intre din nou în carantină? Președintele Klaus Iohannis a avertizat că nu va ezita să ia această măsură dacă numărul de infectați se va menține ridicat. 

Cât despre un al doilea val de infecții, medicii infecționiști sunt de părere că ar trebui să ne așteptăm la asta în ultimele luni ale acestui an. Lucrurile vor fi cu atât mai dificile atunci când noul coronavirus se va suprapune cu virozele sezonului rece.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbeşti? Urmează regulile monahale şi rez...

Carantină România

“Ne putem astepta, pentru ca va fi acea suprapunere cu virozele de toamna-iarna, care vor scadea in plus imunitatea. Si atunci, fiind expunere comunitara importanta si niste masuri de preventie care nu se aplica foarte corect si nu de catre toata lumea, ne asteptam ca numarul de cazuri sa creasca. Da, ma astept sa vina un al doilea val. Mi-e greu sa estimez cand anume. Foarte probabil ca undeva prin lunile noiembrie, decembrie, ianuarie”, este de parere Andreea Moldovan, medic infectionist, pentru Mediafax. 

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune totuși că nu crede că va fi cazul de o nouă carantină. Însă, trebuie să respectăm cu sfințenie măsurile de prevenție.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

“Respectand aceste norme, avem o mentinere in platou, in jurul a 1.500 de cazuri pe zi, urmand ca în a doua jumătate a lunii octombrie, după ce trece această lună de foc, sa putem sa ne gandim si la o pantă descendentă. Dacă nu respectăm acele lucruri, vom vedea o crestere la 2.000 de cazuri pe zi si atunci vom vedea cum trepideaza unitatile de primiri urgente si terapie intensiva”, spune Nelu Tataru.

Te-ar mai interesa: Anunț pentru părinți! Testarea rapidă în școli. Co...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private