Sari la conținut

Caravanele mobile, următorul pas pentru facilitarea vaccinării în mediul rural. Cum te poți imuniza?

În dorința de a vaccina tot mai multe persoane în zonele mai puțin accesibile din România, autoritățile vor facilita procesul imunizării prin intermediul caravanelor mobile. Caravanele mobile sunt aduse mai ales în timpul evenimentelor, vizând vaccinarea unui număr mai mare de persoane.

Campania de vaccinare a ajuns și în mediul rural, în ultima perioadă, prin intermediul caravanelor mobile. În satele din județul Vrancea populația este mai puțin informată în ceea ce privește rolul imunizării, iar autoritățile fac eforturi pentru a-i convinge pe oameni să opteze pentru unul dintre cele patru seruri folosite în România, anunță Rador.

Caravanele mobile vor facilita campania de vaccinare anti-COVID

24% în zona urbană și circă 16% în localitățiel din mediul rural reprezintă procentele aferente persoanelor vaccinate până acum în Vrancea, conform datelor comunicate de autoritățile județene.

În ultima perioadă, exceptând zilele când au fost organizate acțiuni gen maratonul vaccinării, centre mobile sau caravane, numărul celor care au venit să se vaccineze în centrele fixe a scăzut comparativ cu perioada anterioară.

Acesta este unul dintre motivele pentru care prefectul județului a anunțat că se intenționmează ca centrele mobile de vaccinare să fie funcționale în perioada următoare în localitățile și în zilele când sunt organizate târguri, mai ales în mediul rural, cu scopul de a vaccina și persoane care nu s-au imunizat până acum.

Spre exemplu, duminică dimineață, în târgul din localitatea Dumbrăveni a fost organizat un astfel de centru mobil, unde s-au vaccinat peste 100 de persoane în mai puțin de trei ore.

Infectările scad rapid

Autoritățile au anunțat 89 de cazuri noi de COVID-19 pentru ultimele 24 de ore, în condițiile în care au fost efectuate peste 10.000 de teste. Au fost raportate și 16 decese. De asemenea, sunt internați 1.671 de pacienți cu infecție cu virusul SARS-CoV-2, din care în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt internați 315 pacienţi cu COVID-19 formă severă.

În privința campaniei naționale de vaccinare, o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer, care constă în 964.080 de doze, a ajuns astăzi în țară. Vaccinurile vor fi distribuite Centrului de stocare din București, cât și centrelor regionale de depozitare. Cele mai multe doze vor fi distribuite în București: 367380 de doze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel