Sari la conținut

Facilitarea procesului de vaccinare anti-COVID în zonele rurale. Autoritățile vor asigura transportul către centrele de imunizare

Campania de vaccinare anti-COVID se confruntă cu anumite dificultăți în zonele rurale. După succesul imunizării în mediul urban, autoritățile acordă prioritate persoanelor care își doresc să se vaccineze, însă locuiesc în zone mai puțin accesibile.

Pentru facilitarea procesului de vaccinare în zona rurală, autoritățile vor pune la dispoziție transportul către centrele destinate imunizării. De asemenea, se va asigura vaccinarea anti-COVID la dimiciliu, cu ajutorul medicilor.

Vaccinarea anti-COVID în zonele rurale

Îmbunătăţirea accesului la vaccinarea anti-COVID-19 pentru populaţia de la sate este prioritară în această perioadă, afirmă autorităţile, care vor continua acţiunile de informare în mediul rural, chiar din poartă în poartă, iar vaccinul va fi dus cât mai aproape de oameni, potrivit Rador.

În judeţul Mureş, caravana vaccinării organizată de autorităţi va continua în luna iunie în alte 21 de comune, cu echipe mobile ale MApN, Serviciului de Ambulanţă Mureş şi cele de la centrele fixe. Primăriile vor asigura transportul cetăţenilor, care vor să se vaccineze la centrele mobile – a anunţat Prefectura Mureş.

Cea mai mare rată de vaccinare, la nivel național

Comuna Dumbrăvița din județul Timiș, localitatea limitrofă a Timișoarei, figurează cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19 la nivel național, raportat la populație, peste 44% – conform clasamentului prezentat în această după-amiază de Comitetul de Coordonare a Campanie Națională de Imunizare ( CNCAV), care a centralizat datele existente la 26 mai.

Pe locul doi este orașul Borsec din Harghita, cu aproape 41,5%, urmat de municipiul Cluj-Napoca, ce figurează cu 40,6%. De iar până astăzi în toată țara au mai fost administrate aproximativ 64.000 de doze, din cele patru seruri anti-COVID-19, din care mai bine de două treimi au fost rapeluri, iar puțin peste 20.500 de persoane au făcut prima doză sau vaccinul în doză unică.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel