marți, octombrie 26, 2021

Cancerul de piele este cea mai răspândită formă de cancer. În România, carcinomul cutanat este cel mai frecvent tip de cancer de piele, mult mai răspândit decât melanomul („cancerul de la aluniţe”), însă

doar 8,7% dintre români ştiu acest lucru.

Tehnica de microchirugie Mohs este metoda care oferă 99,7 % şanse de vindecare pentru pacienţii care suferă de carcinom cutanat.

Informarea şi măsurile de prevenţie sunt factori esenţiali pentru scăderea numărului de oameni afectaţi de această boală, pe de o parte, şi, pe de altă parte, pentru diagnosticarea precoce, pentru a evita complicaţii mutilante, care le schimbă viaţa.

Carcinomul cutanat este o formă vindecabilă de cancer. România este printre puţinele ţări din Europa de Est în care pacienţii se pot opera şi pot spera la o viaţă normală.

Depistat la timp şi cu intervenţie rapidă, cancerul de tip carcinom cutanat poate fi vindecat în proporţie de 99,7%, prin folosirea unei metode de top în tratarea acestui tip de afecţiune, Tehnica Mohs.

Microchirugia Mohs durează o zi, la finalul căreia pacientul se poate întoarce acasă, ştiind că toate celule canceroase din zona afectată au fost scoase. Acest lucru se datorează faptului că tehnica Mohs este o procedură de înaltă precizie prin care straturile cutanate afectate de cancer sunt îndepărtate rând pe rând, până când rămâne doar ţesutul sănătos. Astfel, sunt evitate atât riscul

de recidivă, cât şi nevoia de a exciza mult ţesut sănătos în jurul tumorii.

Realizarea intervenţiei se face în prezenţa unui laborator de histopatologie utilat, în apropierea sălii de operaţie, astfel încât analiza probelor de țesut excizat şi rezultatul histopatologic să vină în timp real (în 45 minute).

Experienţa medicilor români în efectuarea unor asemenea intervenţii a fost supervizată de echipe de medici americani, specialişti recunoscuţi la nivel internaţional în aplicarea tehnicii Mohs.

Împreună au operat cu succes pacienţi români care sufereau de forme avansate de cancer de piele – carcinoame

multiple faciale sau tumori cu evoluţie gravă.

Clinica medicului Mihaela Leventer este de altfel singura certificată de Academia Americană de Dermatochirurgie (ASDS) în calitate de centru de competență pentru Europa de Est în domeniul operațiilor cu tehnica Mohs.

Doar 8,7 % dintre români ştiu ce este carcinomul cutanat, cel mai frecvent tip de cancer de piele în România, mult mai răspândit decât melanomul („cancerul de la aluniţe”).

Tehnica de microchirugie Mohs este metoda care oferă 99,7 % şanse de vindecare pentru pacienţii care suferă de carcinom cutanat.

”Intrăm în fiecare

zi în contact cu oameni care se confruntă cu suferinţele cauzate de carcinomul cutanat şi asta pentru că, în cele mai multe dintre cazuri, ajung la medic în faze foarte avansate, cu tumori mutilante şi complicaţii.

Lipsa de notorietate a acestui tip de cancer afectează şi mulţi medici – de familie sau dermatologi – care nu recunosc întotdeauna semnele timpurii ale carcinomului cutanat, pentru a trimite pacienţii cât mai devreme la tratament.

Vestea bună şi încurajatoare pentru pacienţi este aceea că avem la îndemână o tehnică medicală de înaltă precizie – microchirurgia Mohs, cea mai avansată tehnică în tratarea cancerului de piele, la momentul actual”, declară Dr. Mihaela Leventer.

Ultimele stiri