Sari la conținut

Cardiolog: Acest simptom neobișnuit sugerează probleme la inima și plămânii

simptom boala inima
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Acest simptom neobișnuit sugerează probleme la inima și plămânii

Cardiolog: Acest simptom neobișnuit sugerează probleme la inima și plămânii

Cunoscut și sub denumirea de degetele lui Hipocrate, acest simptom afectează degetele. Dr. Anna Korenevich, medic cardiolog, a vorbit despre asta. După cum explică specialistul, în acest caz, falangele degetelor devin mai groase, încep să semene cu tobe, iar unghiile devin convexe și rotunde.

Medicul cardiolog explică că astfel de semne sunt mai frecvente la bărbații de vârstă mijlocie care fumează mult și suferă de boli cronice de inimă sau plămâni.

Cardiologul explică de ce apare un astfel de simptom

După cum notează medicul, organismul redistribuie oxigenul în așa fel încât să direcționeze mai mult din el către creier, inimă și organele interne, dar țesuturile periferice, cum ar fi degetele, nu primesc cantitatea necesară de oxigen. Acesta este motivul pentru care degetele arată diferit.

Alte simptome ale bolilor de inimă

Durerea este cel mai frecvent simptom care indică o tulburare în funcționarea normală a inimii. Caracterul durerii în piept este diferit: de la presiune ușoară (amorțeală, arsură) la presiune puternică și puternică.

Angina pectorală se caracterizează prin dureri compresive la nivelul inimii, care iradiază către braț, gât și omoplat cu amplitudine în creștere treptat. Atacul este provocat de activitate fizică, stres emoțional.

Durerea toracică puternică, intensă, care nu dispare după administrarea de nitroglicerină, însoțită de transpirație, palpitații și frică de moarte, poate însemna dezvoltarea unui infarct miocardic acut. Una dintre cauzele unui atac de cord este afectarea arterelor coronare din cauza aterosclerozei. Durerea unui atac de cord poate fi atât de acută încât o persoană își poate pierde cunoștința odată cu dezvoltarea șocului dureros: tensiunea arterială scade, pielea devine palidă și apare transpirația rece.

Durerea în piept chinuitoare care iradiază spre ceafă, spate și uneori în zona inghinală este un simptom care indică disecția aortică sau anevrismul.

Semnele unei embolii pulmonare depind de localizarea și dimensiunea cheagului. O persoană experimentează dureri în piept care iradiază către maxilar, umăr, gât și braț. Apar slăbiciune, tahicardie, tuse, dificultăți de respirație.

Înjunghierea scurtă sau durerea surdă în regiunea inimii, care apar indiferent de activitatea fizică, fără tulburări ale respirației și ale ritmului cardiac, este caracteristică pacienților cu nevroză cardiacă.

Un puls rapid nu este întotdeauna un semn de boală de inimă, poate fi de natură fiziologică, de exemplu după exerciții fizice, excitare emoțională sau după ce ați luat o cantitate mare de alimente. Pe de altă parte, tahicardia ca simptom apare în stadiile incipiente ale bolii.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel