duminică, octombrie 2, 2022

Studiu. Cardiologii sunt mult mai puțin fericiți. Burnout și anxietate în rândul medicilor cardiologi, în timpul pandemiei.

Potrivit unui studiu publicat pe medscape.com, cardiologii suferă de anxietate și burnout, în contextul pandemiei. Raportul „Happiness & Burnout” conține 29 de pagini și se concentrează pe burnout, dar examinează și alte subiecte cheie, plecând de la datele care au fost colectate în perioada 30 august – 5 noiembrie 2020, cu ajutorul sondajelor online de 10 minute.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov: acesta este cel mai simplu prog...

Burnout și anxietate în rândul medicilor cardiologi

Una dintre concluziile raportului este aceea că fericirea în afara muncii a scăzut semnificativ în urma pandemiei COVID-19.

  • Înainte de pandemia de coronavirus, 80% dintre cardiologi au raportat că sunt „oarecum fericiți” sau „foarte fericiți”.
  • După pandemia de coronavirus, procentul a scăzut la doar 55%.

Aproape jumătate dintre cardiologi (43%) suferă de epuizare. Mai mult de atât, 84% dintre cardiologii care suferă de burnout au spus că simptomele lor au început înainte de pandemia COVID-19.

  • Aproximativ jumătate din cardiologii care au raportat burnout a indicat numărul tot mai mare de sarcini birocratice ca fiind principala sursă de epuizare.
  • O proporție similară a spus că lipsa de respect din partea colegilor la locul de muncă este un alt factor de stres și anxietate.

Metode de combatere ale anxietății și epuizării

1.   Mai mult de jumătate dintre cardiologi (56%) își combat epuizarea fizică și psihică prin:

  • Exerciții fizice.
  • Izolarea față de ceilalți.
  • Redarea / ascultarea muzicii și comunicarea cu familia și prietenii.

2. Căutarea unui ajutor de la un profesionist este o altă opțiune pentru cardiologii care doresc să scape de anxietate si burnout.

3. Mulți dintre ei aleg să nu caute ajutor din exterior.

Te-ar mai interesa: Zodia cea mai prefăcută și vicleană. MARE ATENȚIE ...

  • 56% spun că „pot rezolva acest lucru fără ajutorul unui profesionist”
  • 44% spun că simptomele lor nu sunt încă suficient de severe.
  • 31% dintre cardiologi care nu au cerut ajutor din exterior au spus că sunt pur și simplu prea ocupați

Cardiologii sunt mult mai puțin fericiți

Potrivit raportului, trei din patru cardiologi au raportat senzația de anxietate legată de COVID-19 cu privire la viitorul lor. În timp ce 45% dintre cardiologi își iau trei până la patru săptămâni de vacanță pe an, 7% iau mai puțin de o săptămână pentru a se odihni.

88% dintre cardiologi sunt căsătoriți în prezent, alți 2% trăiesc cu un partener. Procentul cardiologilor care și-au descris căsătoriile drept „foarte bune” sau „bune” a fost de 86%, arata raportul, potrivit cardiovascularbusimess.com.

Te-ar mai interesa: Alimentul consumat zilnic de români, adevărată otr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private