luni, septembrie 26, 2022

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar, din păcate, este cea pe care o neglijăm cel mai mult. Fie că te grăbești dimineața și sari peste el cu totul, fie că optezi pentru ceva lipsit de valoare nutritivă, faptul că nu începi ziua cu o masă echilibrată te poate predispune să te simți cel mai rău toată ziua.

De asemenea, cele mai populare alimente pentru micul dejun sunt pline de zahăr și conservanți, ceea ce înseamnă că nu primești vitaminele și nutrienții de care ai nevoie și, în schimb, consumi calorii goale.

Te-ar mai interesa: Diabet: Oamenii de știință identifică o legumă com...

Consumul unei diete bogate în zahăr și conservanți poate duce la o serie de probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv diabet și boli de inimă.

Bolile de inimă sunt una dintre principalele cauze de deces în Statele Unite, conform CDC, care poate fi atribuită prezenței alimentelor zaharoase și procesate prezente pe piață.

În timp ce lucruri precum genetica pot crește probabilitatea apariției acestor afecțiuni, un mod în care puteți investi în sănătatea dumneavoastră pe termen lung este să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată, iar acest lucru începe cu micul dejun. Există un tip de alimente pentru micul dejun în special, cardiologii spun că ar trebui să evitați dacă doriți să vă mențineți sănătatea inimii sub control: carnea foarte procesată.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune alimente care hrănesc creierul și pr...

Evitați carnea procesată, cum ar fi carnea de porc

Carnea procesată este extrem de bogată în grăsimi saturate, ceea ce reprezintă o greșeală majoră atunci când vine vorba de sănătatea inimii. De fapt, potrivit Dr. Bargout, cardiolog la Dignity Health-Glendale Memorial Hospital din Glendale, California, alimentele cu cantități mari de grăsimi saturate sunt cele mai rele alimente pentru inima ta. „Alimentele care sunt bogate în grăsimi saturate cresc colesterolul total, LDL și lipoproteinele (Lp), spune el.

Te-ar mai interesa: Semne și simptome de avertizare că ai un atac de c...

Colesterolul se găsește în sângele dumneavoastră și este necesar pentru a promova creșterea celulelor sănătoase. Dar, dacă există o cantitate prea mare de substanță ceroasă în fluxul sanguin, aceasta poate împiedica pomparea eficientă a sângelui. Cantitățile excesive de colesterol sunt direct legate de un risc mai mare de boli legate de inimă.

carnea de porc

Carnea de porc, în special, este un aliment obișnuit la micul dejun care poate avea un impact serios asupra inimii, din cauza conținutului său de grăsimi saturate.

Te-ar mai interesa: Franța: Pastila de a doua zi, gratuită pentru toat...

 „Carnea de porc este încărcată cu grăsimi saturate – conducând la probleme cardiovasculare, colesterol ridicat, creștere în greutate și multe altele”, adaugă Caitlin Policastro, asistent medical la Centrul pentru Medicină Inovativă din New York.

Creșterea în greutate și colesterolul ridicat sunt două lucruri care pot crește probabilitatea apariției bolilor legate de inimă, așa că este esențial să fii atent la cantitatea de carne de porc pe care o consumi, mai ales dacă ești deja la risc din cauza geneticii sau a unor afecțiuni preexistente, potrivit shefinds.com.

Te-ar mai interesa: Inflamarea vaselor de sange de la nivelul creierul...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private