luni, octombrie 26, 2020

Iaurtul grecesc are mai multe proteine decât cel normal și mai puțin sodiu, de aceea nutriționiștii susțin că e mai sănătos.

Potrivit nutriționistului Tanya Zuckerbrot, iaurtul grecesc conține, de obicei mai puțin zahăr decât alte iaurturi deoarece zerul și lactoza sunt eliminate.

”Alt beneficiu al iaurtului  grecesc e că are de două ori multe proteine decât un iaurt obișnuit. 170 de grame de iaurt  grecesc conțin 18 grame de proteine, echivalentul cantității de proteine conținute de 80 grame de piept de pui”, suține Zuckerbrot.

Citește și:

Explicatia stă în felul în care este obținut: este strecurat de mai multe ori decât iaurtul normal și i se îndepărtează o cantitate mai mare de zer (de aici, și textura sa groasă și cremoasă). Acest lucru înseamnă mai multe proteine “condensate”, dar și mai puțini carbohidrați și sare.

Are doar cinci-opt grame de carbohidrați la o ceașcă, pe când, în cazul celui normal, carbohidrații se dublează sau chiar se triplează.

Citește și:

Nutriționistul mai spune că iaurtul obișnuit are mai mult sodiu, decât cel grecesc.

”Iaurtul grecesc are mai puțin de 50 miligrame de sodiu, așa că poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, completează dr. Tanya Zuckerbrot.

Parteneri--