Care e secretul unei vieți sexuale perfecte

Care e secretul unei vieți sexuale perfecte
Care e secretul unei vieți sexuale perfecte

Comunicarea partenerilor este vitală pentru o viață sexuală desăvârșită. În plus, partenerii trebuie să aibă o imagine bună despre sine și să fie autonomi, mărind astfel nivelul satisfacției.

„Modul în care oamenii interacționează, abilitatea lor de a-i asculta pe ceilalți și să analizeze împreună perspectivele pot influența viața sexuală într-un cuplu”, este de părere cercetătorul Adena Galinsky de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Lucruri „banale“, care contează

Este normal să-ţi doreşti ca partenerul de viaţă să fie cel mai bun prieten şi iubit, să te înţeleagă atunci când ai nevoie, să te sprijine în orice faci, să râdă la glumele tale. Când aceste lucruri nu se întâmplă, spui, de obicei, „nu avem nimic în comun“.

William J. Doherty, psihoterapeut şi profesor la Universitatea Minnesota, este însă de altă părere: „Aceste cupluri au multe în comun, dar li se par atât de banale încât nu le iau în seamă. Au copii, o casă, aceleaşi valori şi 10, 15 sau chiar 30 de ani trăiţi împreună. Sunt lucrurile care contează, care dau unitate şi compatibilitate cuplului“.

SOLUŢII

Ce să faci pentru a vă împăca şi mai bine

> Înţelege că partenerul de viaţă este diferit şi încearcă să accepţi diferenţele;

> Pune accent pe lucrurile pozitive ale acestuia;

> Adresează-i constant întrebări despre el, pentru a-l cunoaşte mai bine;

> Respectă-l;

> Fii atent la nevoile şi emoţiile lui;

> Construieşte ceva împreună cu el, ceva care să dea sens vieţii de cuplu.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox