Sari la conținut

Gestul prin care identifici o persoană care minte. Expert în comunicare: „„Nu poate fi controlat de creier”

minciuna
Sursă foto: djgnicevs.pics
Cum recunosti un mincinos

Un expert în comunicare a explicat semnul care te ajută să identifici cu ușurință o persoană care te minte.

”Sunt niște gesturi pe care le facem foarte bine în viața de zi cu zi, dar care nu ne ies uneori într-un discurs sau când mințim. Este vorba despre gesturile de negație prin care spunem că nu mai vrem, nu ne mai trebuie, că niciodată partenerul nu a fost alături de noi, că nu ne-a ajutat… De cele mai multe ori, una dintre mâini taie, face o tăiere într-un plan, sau chiar amândouă atunci când încărcătura negației este una foarte mare.

Gesturile de negație uneori nu funcționează în discursul mincinosului, a celui care minte, pentru că dacă nu și-a pregătit minciuna cum trebuie, de la un simplu nu, el poate face chiar un gest afirmativ, să spună că nu a fost acolo în timp ce dă din cap că da. Acesta este unul dintre gesturile clasice”, a spus Aurelian Ciocan, în cadrul podcastului iThink.

Mușchiul orbital este extrem de sensibil și declanșat de emoție

”Noi putem să ne controlăm foarte bine membrele, picioarele, mâinile, chiar și partea de trunchi, și atunci mă pot concentra și la ceea ce fac cu fața, să îmi lucrez zâmbetul și să zâmbesc și să îmi mențin zâmbetul. Depinde foarte mult de cât de mult mă antrenez.

În schimb, mușchii feței, care sunt extrem de sensibili, reacționează imediat la emoție. Iar minciuna nu este o emoție. Prin asta poți decodifica o persoană care minte.

Mușchiul orbital, cel din jurul ochiului, este extrem de sensibil. De cele mai multe ori, acesta este declanșat doar de emoție, declanșat de sentimentul de bucurie, de revedere, sau se poate încorda foarte puternic și în ură. Și atunci apar și ridurile din jurul ochiului, dar și felul în care lucrează sprânceana, și modul în care se ridică colțul gurii. Toate funcționează prin mai mulți mușchi care lucrează prin automatisme”, a explicat expertul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel