marți, iunie 28, 2022

Cine s-ar fi gândit că o legumă atât de banală este considerată cea mai sănătoasă dintre toate. Experții o recomandă și în sucurile proaspete.

Care este cea mai sănătoasă legumă și ce beneficii aduce organismului

Ei bine, este vorba despre măcriș, prezentă și în gpspodăriile românilor. Beneficiile sunt numeroase. De exemplu, măcrișul reducerea stresului oxidativ, purificarea sângelui sau curățarea organismului.


Beneficii pentru sănătate

Printre beneficiile măcrișului se numără oprirea și reducerea stresului oxidativ, creștere efectului anti-oxidant, purificarea sângelui, curățarea organismului și stimularea apetitului, digestiei, tensiunii arteriale, notează Monitorul de Cluj.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

Cele mai multe beneficii vin în urma consumului de măcriș crud. Acesta poate fi adăugat în sucurile proaspete. Astfel, vă veți bucura chiar și de un plus de energie.

Unde se găsește măcrișul?

Măcrișul este o plantă perenă, iar de cele mai multe ori se regăsește în curțile tuturor românilor. Ea se regăsește cel mai des în zonele de deal și de munte, iar de cele mai multe ori crește spontan.

Însă, având în vedere beneficiile măcrișului, acesta a început să fie cultivat atât în curțile oamenilor, cât și în sere și pe plantații special amenajate.

Cum să consumi macrișul?

Există diverse moduri de preparare a macrișului, dar cei care sunt obișnuiți cu această legumă preferă să o consume ca suc proaspăt.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Sucul proaspăt poate fi unul dintre cele mai bune moduri de a prepara macrișul, dar trebuie să îl preparați într-un mod specific. Este bine să consumați un suc de macriș, diluat cu 5 cești de apă, având în vedere că leguma cea mai sănătoasă din lume este o plantă foarte puternică.

Nu este recomdați să beți suc pur de macriș pentru stomacul și gâtul vi s-ar putea inflama. Totodată, nu este indicat să beți zilnic, ci o dată la două zile.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Tratează mai multor afecțiuni ale pielii

Sucul de macriș este indicat și pentru uzul extern, pentru tratarea mai multor afecțiuni ale pielii, impurități, chiar și căderea părului. Ca mod de aplicare, doar frecați cu suc de macris zona afectată sau faceți comprese cu suc de macriș.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private