miercuri, decembrie 7, 2022

Sarea este prezentă în aproape toate alimentele și băuturile. Se regăsește în mod natural sau este adăugată în timpul preparării produselor drept agent de aromatizare. Cu toate acestea, cum să știi cât trebuie să consumi și care este doza zilnică recomandată de sare pentru a-ți proteja sănătatea?

Potrivit Healthline, sarea a fost asociată cu tensiunea arterială crescută, afecțiune ce poate influența în mod negativ sănătatea atunci când valorile sunt foarte ridicate. Acest lucru poate crește riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, atac cerebral, insuficiență cardiacă și afecțiuni ale rinichilor. Din aceste motive, autoritățile sanitare au conceput un plan prin care oamenii să respecte doza zilnică recomandată de sare.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Cu toate acestea, trebuie să cunoști atât riscurile unui aport prea mare, cât și riscurile de a consuma mult prea puțină sare.

În ciuda controverselor, sarea este esențială pentru sănătatea corpului tău. Este un nutrient ce joacă un rol important în funcționarea normală a mușchilor și nervilor din organism. De asemenea, este elementul ce reglează și menține echilibrul fluidelor.

Un studiu a concluzionat că sarea, consumată în cantități prea mari, poate dăuna sănătății inimii. Sarea crește tensiunea arterială, însă unii oameni par să fie mai sensibili din acest punct de vedere. Dacă ești sensibil la anumite cantități de sare, este recomandat să reduci cât mai repede aportul zilnic.

Te-ar mai interesa: O dietă vegană îți poate provoca migrene? Un nou s...

Pentru a susține oamenii să trăiască o viață sănătoasă, autoritățile sanitare au stabilit care este doza zilnică recomandată pe zi. Astfel, aportul normal este cuprins între 1,5 – 2,3 grame de sare zilnic.

Totuși, consumul redus poate, de asemenea, să dăuneze sănătății. Un aport foarte scăzut, sub doza recomandată, poate cauza mai multe probleme de sănătate decât consumul exagerat. Un studiu a relevat că, indiferent de valorile tensiunii arteriale, oamenii ce consumau mai puțin de 3 grame de sare zilnic erau mai predispuși la a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, sau chiar la deces, față de persoanele care consumau 4 – 5 grame pe zi.

Te-ar mai interesa: Românii vor să facă copii! Gabriela Firea, despre ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private