Sari la conținut

Cum să tratezi hipertensiunea arterială prin alimentație? Iată cum să previi cauza afecțiunilor cardiovasculare

Cum să tratezi hipertensiunea arterială prin alimentație?
Planta terapeutica

Hipertensiunea arterială este cea mai comună cauză pentru dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Dacă nu este tratată corespunzător, ea poate avea repercusiuni asupra sănătății inimii.

Potrivit Healthline, hipertensiunea arterială este o afecțiune ce se poate preveni  atât prin administrarea de medicamente, cât și prin nutriție. Schimbările alimentației și stilului de viață sunt cele mai bune metode prin care poți preveni hipertensiunea arterială, dacă nu ești convins de administrarea medicamentelor. Iată o serie de tratamente naturiste care te pot ajuta să reduci riscurile tensiunii arteriale!

Busuioc

Busuiocul are în componența sa eugenol, element care poate ajuta în reducerea presiunii sangvine. Cu toate acestea, mai multe studii sunt necesare pentru a determina efectul benefic asupra organismului uman. Până în acest moment, studiile s-au bazat pe analiza efectului asupra animale.

Pătrunjel

Pătrunjelul conține o multitudine de componente ce pot reduce tensiunea arterială, precum vitamina C și carotenoide.

Usturoi

Usturoiul conține anumite componente, precum alicina, care relaxează vasele de sânge și ajută circulația. Studiile au arătat că acești factori pot reduce presiunea sangvină. Voluntarii care au participat la studiu și au consumat usturoi pentru o anumită perioadă de timp au prezentat aceleași beneficii pe care le aveau cei care administrau medicamente specifice afecțiunilor cardiovasculare.

Scorțișoara

Scorțișoara a fost folosită de sute de ani în tratarea afecțiunilor cardiovasculare, inclusiv hipertensiune. Un studiu a descoperit că scorțișoara dilată și relaxează vasele de sânge, ceea ce echilibrează presiunea sangvină. Din fericire, scorțișoara se poate incorpora foarte ușor în mâncăruri sau băuturi. Dacă preferi altă metodă prin care să îți obții aportul de scorțișoară, suplimentele concentrate pot fi o variantă perfectă.

Ghimbir

Pe lângă multitudinea de alte beneficii asupra sănătății, ghimbirul este un element esențial în menținerea sănătății inimii. Ghimbirul acționează ca un blocant al canalului de calciu și dilatează vasele de sânge. Aceste două beneficii sunt redate și de produsele farmaceutice, însă consumul de ghmbir poate fi soluția alternativă, mult mai sănptoasă.

 

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel