Sari la conținut

Care este mai sănătoasă: apa plată sau apa minerală? Verdictul specialiştilor

consumul de apa calda dimineața
Sursă foto: Giorgio Trovato - Unsplash
beneficiile consumului de apa caldă

Aproximativ 90% din corpul nostru este apă şi este foarte important ca acesta să fie constant hidratat. În caz contrar, nu numai pielea va fi acoperită de riduri, ci și organele interne nu vor mai funcționa corect.

Medicii recomandă să bem cel puţin 2 litri de apă pe zi, dar hidratarea trebuie să se facă în mod sănătos atunci când alegi să consumi băuturi care să nu-ți afecteze organismul.

Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată

Multe persoane preferă să bea apă carbogazoasă în detrimentul apei plate. Diferențele dintre apa minerală și apa plată au fost analizate de specialiști în ultimii ani, iar în cele din urmă studiile au ajuns la niște rezultate surprinzătoare.

Apa de masă plată este demineralizată și nu conține nici săruri minerale. Acesta este motivul pentru care cu siguranță vei observa și la ea o modificare în privința gustului.

Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule. Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, apoi cel de bicarbonat/pH și, nu în ultimul rând, de mineralele (calciu, magneziu, sodiu).

Specialiștii spun că apa minerală este „doar apă cu dioxid de carbon de înaltă presiune care îi dă bule de gaz”. Dioxidul de carbon atrege multă atenție pentru capacitatea sa de a încălzi în mod periculos planta și pentru că este eliberat în volume mari, iar companiile de băuturi își aprovizionează uneori dioxidul de la marii emițători industriali, dar acest lucru nu înseamnă că apa carbogazoasă este riscantă pentru sănătate.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Concluzia specialiștilor a fost aceea că apa minerală este la fel de sănătoasă ca apa plată. Totuși, pentru unele persoane, apa carbogazoasă poate provoca probleme precum  balonarea în exces. Astfel, ei spun că apa minerală ar trebui consumată cu moderație și evitată de persoanele care au un stomac sensibil, spun specialiștii pentru Healthline.

Dacă te confrunți cu balonarea, atunci poate ești interesată să afli mai multe despre trucurile care te ajută să diminuezi această problemă. Balonarea poate să provoace disconfort abdominal, dar și un aspect inestetic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel