sâmbătă, iulie 2, 2022

Alimentația este esențială pentru organismul uman, mai ales în primii ani de viață. Copiii au nevoie de o multitudine de nutrienți și vitamine pentru a crește armonios și sănătos.

Mulți părinți se confruntă cu o mare problemă: lipsa poftei de mâncare. În această situație, părinții au tendința de a încerca să convingă copiii să mănânce, însă forțarea nu este o soluție.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Potrivit Mihaelei Bilic, nutriționist, nu este bine să forțăm copiii să mănânce. De asemenea, mărimea porției este foarte importantă.

Niciodată alimentația nu este mai importantă decât în copilărie. Mâncarea are un rol fundamental în creștere, iar pe lângă nevoile nutriționale, tot în copilărie se dezvoltă o relație echilibrată cu aceasta”, a afirmat nutriționistul Mihaela Bilic la ”Doctor de Bine” de la Pro TV.

Dieta sănătoasă pentru copii

Dieta recomandată copiilor va conține 55% grăsime, iar peștele gras se consumă de minimum două ori pe săptămână. Copiii trebuie să bea doar lapte integral, grăsimea din lapte, unt și brânzeturi asigură aportul de acizi grași și vitamine liposolubile necesare funcționării sistemului nervos.

Te-ar mai interesa: Cele trei simptome ale unui atac cerebral. 1 din 5...

Produsele lactate au efect de prevenire a a obezității și contribuie la creștere în înălțime, laptele fiind principala sursă de calciu și vitamina D pentru un copil.

Sucul de fructe, consumat în exces, predispune la obezitate infantilă și atacă smalțul dinților. Consumul de suc, chiar și natural nu trebuie să depășească jumătate de pahar, băutura ideală pentru copii este apa, iar fructele trebuie mâncate ca atare, mestecate”, a explicat nutriționistul.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Cum arată porția corectă?

Până la 5 ani, porția corectă pentru un copil este jumătate din porția unui adult. După această vârstă porția va crește la două treimi din cea a adultului.

Copiii nu pot și nu trebuie forțați să mănânce. Ei vor fi încurajați să asculte semnalele transmise de propriul corp.

Mâncarea nu trebuie transformată în recompensă, pedeapsă sau mijloc de alungare a plictiselii, tristeții și supărării.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

Copiii nu au capacitatea de a alege o dietă echilibrată și nu pot fi lăsați să ia singuri decizii alimentare. Părinții sunt responsabili de furnizarea unei game largi de produse sănătoase din care cel mic va alege ce vrea să mănânce”, a mai spus Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private