Sari la conținut

Cum ne îngrijim corect tenul iarna

Tenul are nevoie de o atenție suplimentară în sezonul rece. Ce trebuie să facem pentru a îl proteja de toți factorii externi agresivi.

În sezonul rece, foarte multe persoane se plâng de neplăceri ale pielii, care devine mult mai sensibilă. Alternările cald/frig afectează în mod deosebit tenul. De multe ori, simțim că ne ”strânge” fața, că ne ustură, că e uscată sau că se descuameză.

Săpunul clasic este total nerecomandat spălării feței, cu precădere în sezonul rece.

Ce putem face pentru ca pielea să sufere mai puțin?

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți cureți tenul utilizând o loțiune sau un demachiant mai gras. Astfel, vei îndepărta orice urmă de machiaj și îți vei lăsa pielea catifelată. Acest pas se recomandă să fie făcut atât dimineața, înainte de realizarea machiajului, cât și seara, înainte de culcare, potrivit womenshealthmag.com.

Dacă pe timpul verii indicate sunt cremele care au factor de protecţie solară ridicat şi sunt bogate în apă, iarna trebuie să le alegi pe cele intens hidratante, uşor grase.

Crema aleasă trebuie nu numai să hidrateze tenul, ci şi să-l protejeze împotriva aerului rece de afară. Alege o loţiune asemănătoare şi pentru corp, pe care să o aplici imediat după duş, înainte de a te şterge cu prosopul.

Deşi duşurile cu apă fierbinte sunt mai mult decât binevenite pe timpul iernii, nu uita că ele pot afecta pielea uscată, care oricum este expusă aerului rece de afară. Cel mai bine este ca apa să fie călduță.

Stai departe de produsele care conțin alcool! Indiferent dacă este vorba de produse pentru îngrijirea podoabei capilare sau pentru corp, încearcă să stai departe departe de produsele care conțin alcool. Când acesta se evaporă, apare senzația de revigorare a pielei, însă și cea de răcorire. Ținând cont de faptul că suntem expuși și aerului rece de afară, nu este indicat să o „agasăm” pe mai multe căi.

La fel ca pielea, și buzele au de suferit din cauza frigului, pe parcursul sezonului rece. De aceea, din trusa cu produse de îngrijire nu trebuie să lipsească balsamul de buze.

Cel mai indicat este să alegi unul care să aibă factor de protecţie SPF 15, dar şi substanţe antiseptice, care să ajute la vindecarea buzelor crăpate. Un bun balsam ,,tratament” pentru buzele crăpate este cel care conţine propolis sau ulei de arbore de ceai.

Nu uita de îngrijirea mâinilor! Şi mâinile, picioarele, coatele şi genunchii au nevoie de o îngrijire specială pe timpul iernii. Indicate sunt produsele care conţin unt de shea, uleiuri minerale, glicerină sau ulei de argan.

Pentru mai multă protecţie în timpul zilei, specialiştii recomandă aplicarea loţiunilor înainte de culcare, apoi acoperă mâinile cu mănuşi şi picioarele cu şosete, astfel încât cremele să hidrateze în profunzime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel