Sari la conținut

Care este starea celor șase copii din Călărași intoxicați cu medicamente. Informație de ultimă oră

Spitalizare copil
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
operație cancer osos la un copil

Care este starea celor șase copii din Călărași intoxicați cu medicamente. Cei 6 copii din judeţul Călăraşi se află acum la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală şi sunt stabili.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, pacienţii sunt conştienţi şi nu pun probleme deosebite, iar simptomele se îmbunătăţesc.

Care este starea celor șase copii din Călărași intoxicați cu medicamente. Informație de ultimă oră

„S-a început tratamentul cu antidotul pentru intoxicaţia medicamentoasă, respectiv vitamina B6. Sunt stabili, echilibraţi, conştienţi, simptomele sunt în remisie”, au transmis oficialii unităţii medicale.

Copiii au între 5 şi 16 ani, sunt 5 fete şi un băiat. Toţi au rămas în Secţia de Toxicologie. Mama acestor copii le-ar fi administrat o doză mult mai mare decât cea prescrisă dintr-un antibiotic folosit pentru tuberculoză. Medicamentele erau luate preventiv.

Potrivit RADOR, din informațiile oferite de medicii care au ajuns la fața locului, mama copiilor le-a dat acestora o supradoză dintr-un medicament prescris de medici pentru tratarea tuberculozei.

Mama le-a dat copiilor într-o zi doza pentru o lună

În familia copiilor există un caz de TBC, iar specialiștii le-au prescris o rețetă părinților pentru a le administra celor mici, profilactic, acest tratament.

Este vorba despre Izoniazidă, un antibiotic foarte puternic, ce poate afecta ficatul și rinichii. Pe rețetă, medicii au scris faptul că, în funcție de greutatea copiilor, ale căror vârste sunt cuprinse între 3 și 14 ani, ar trebui să le fie administrate cel mult două pastile și jumătate pe zi. Mama însă a administrat fiecăruia câte 15 pastile.

După jumătate de oră, copiii au început să se simtă rău. La fața locului s-a solicitat intervenția ambulanțelor, dar și a jandarmilor, întrucât rudele au devenit agresive.

În cauză va fi întocmit și un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Părinții au fost chemați la poliție pentru audieri.

Reamintim că la data de 27.06.2023, IPJ Călărași a fost sesizat cu privire la faptul că, în localitatea Dragalina, 7 copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, au ingerat mai multe medicamente (antibiotice), 6 dintre aceștia aflându-se în stare de inconștiență. Copiii au fost aduși la București cu elicopterele SMURD.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.