Sari la conținut

Șase copii preluaţi cu elicopterele SMURD, după ce s-au intoxicat cu medicamente

UPDATE. Inspectoratul general de Aviaţie a transmis că cei trei pacienţi transportaţi cu elicopterele au fost predaţi în siguranţă medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucureşti.

Surse oficiale au precizat că cei şase copii ar fi luat un medicament prescris pentru tuberculoză, întrucât aveau un caz în familie. Copiii care s-au intoxicat au vârste cuprinse între 4 şi 16 ani.

_____________________________________________________________________________

Pompierii au anunțat marți după-amiază că trei elicoptere SMURD intervin în județul Călărași la un caz unde mai mulți copii au fost intoxicați, în localitatea Dragalina. Din primele date, șase copii au ingerat o substanță medicamentoasă, cel mai probabil antibiotice.

“După ajungerea echipajului cu medic al SAJ Călărași, a fost luată decizia intervenției a 3 elicoptere de la punctele de operare aeromedicală din București, Galați și Constanța. Trei copii aflați într o stare mai gravă vor fi transferați la spital pe cale aeriană, iar ceilați trei copii pe cale terestră, cu o Autospecială de Transport Personal și Victime Multiple. Intervenția este în dinamică, transmite DSU.

”La data de 27.06.2023, IPJ Călărași a fost sesizat cu privire la faptul că, în localitatea Dragalina, 7 copii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, au ingerat mai multe medicamente (antibiotice), 6 dintre aceștia aflându-se în stare de inconștiență”, a precizat şi IPJ Călărași, potrivit ziare.com.

Persoanele sunt evaluate medical, iar polițiștii fac cercetări. La fața locului a ajuns și trei elicoptere SMURD.

Potrivit autorităților locale, părinții le-au dat copiilor, care sunt frați, o cantitate mult mai mare de medicamente față de ce le-a prescris medicul.

Medicul le-a zis sa le dea trei pastile pe zi, iar părinții au dat copiilor trei flacoane. Copii au fost stabilizați și vor fi transferați spre unități medicale din București.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.