sâmbătă, septembrie 26, 2020

Piftia este un preparat foarte apreciat iarna, dar și sănătos. Această ciorbă de oase bine închegată conține colagen natural, extrem de benefic.

Cum faceți cea mai gustoasă și rafinată piftie? Cu carne de curcan, nu de porc. Va ieși un preparat absolut delicios, estetic și sănătos.

Aveți nevoie de carne de curcan, multe oase, care sunt foarte importante, ajută la închegarea preparatului, nemaifiind nevoie să adăugăm gelatină.

Citește și:

Carne și oasele se pun la fiert cu foi de dafin, boabe de piper, sare și usturoi. Opţional, puteți adăuga zarzavat de supă: 1 ceapă, 1-2 morcovi, 1 pic de ţelină.

Se fierbe ciorba până când carnea cade pur și simplu de pe oase și cartilajele se înmoaie și ele (la păsările de curte aceste cartilaje sunt destul de dure). În principiu, e nevoie de cel puțin 4-5 ore de fierbere la foc mic.

Citește și:

Apoi așezați carnea în recipiente și turnați zeama, strecurată. Dacă vreți o piftie estetică, puteți aranja bucăți de morcov și chiar boabe de mazăre și porumb.

Zeama trebuie să fie densă, ca să fiți siguri că se va închega, altfel e nevoie și de dizolvarea unui plic de gelatină, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În felul acesta, veți prepara o masă foarte sănătoasă, care nu îngrașă, care este sățioasă și o bombă nutritivă, practic. Mai nou, în multe țări, inclusiv America, acest preparat care se găsește sub denumirea de bone broth face furori în rândul pasionaților de mâncare sănătoasă.

Parteneri