Sari la conținut

Care este vitamina care ajută la pierderea în greutate?

condimentul care ajuta la slabit
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Pierderea în greutate este un obiectiv stabilit de mulți oameni din Columbia și din diferite părți ale lumii. Scopul este de a îmbunătăți condițiile de sănătate și de a îmbunătăți aspectul fizic. Este bine cunoscut faptul că depășirea greutății ideale, în funcție de înălțime, este foarte periculoasă pentru organism.

De exemplu, excesul de greutate crește riscul de a dezvolta o boală metabolică cronică, cum ar fi diabetul. De asemenea, crește probabilitatea de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Din orice punct de vedere ai privi lucrurile, supraponderabilitatea dăunează sănătății în diferite moduri.

Cum excesul de greutate este atât de răspândit la nivel mondial, există multe remedii sau suplimente care sunt consumate pentru a slăbi. De fapt, există o vitamină în special care are capacitatea de a stimula pierderea de grăsime. Înainte de a o cunoaște, merită să punem accent pe acești nutrienți în general.

Vitaminele sunt compuși organici de care oamenii au nevoie ca nutrienți în cantități mici, numiți micronutrienți. Termenul de vitamină provine de la cuvintele latine „vital” și „amină”, deoarece vitaminele sunt necesare pentru viață și inițial s-a crezut că sunt amine. Deoarece oamenii nu pot produce majoritatea vitaminelor, ei trebuie să le obțină din alimentație”, se arată pe site-ul Nutri Facts.

Care este vitamina care ajută la pierderea în greutate?

Deficitul de vitamine este cunoscut sub denumirea clinică de avitaminoză, care poate duce la amețeli, dificultăți de respirație și probleme legate de inimă. De asemenea, poate declanșa dezvoltarea unei boli precum anemia, care se caracterizează prin slăbiciune sau oboseală.

Acum, așa cum am menționat în paragrafele anterioare, există o vitamină în special care are capacitatea de a vă ajuta să pierdeți în greutate. Aceasta este nicotinamida, o formă de vitamina B3. Vitamina B3 este cunoscută și sub numele de niacină.

Cercetările efectuate de Molecular Nutrition Food Research, coordonate „de cercetătorii de la CIBERDEM de la Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB Sant Pau) sugerează că nicotinamida, o formă de vitamina B3, acționează ca un arzător de grăsimi și protejează împotriva obezității”, relatează site-ul Saber Vivir.

Ca orice alt tip de vitamină sau nutrient, nicotinamida trebuie consumată cu moderație, în cantități acceptabile, pentru a evita sau preveni hipervitaminoza, care reprezintă excesul de vitamine. Hipervitaminoza poate duce la afecțiuni ale pielii.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: