Sari la conținut

Vitamina de care ai nevoie atunci când te învinețești fără să te lovești

Vânătăile apar, de obicei, atunci când vasele mici de sânge de sub piele se sparg, adesea din cauza unei lovituri sau a unei căderi care lezează pielea. Sângele se scurge în țesuturile de sub piele și provoacă culoarea neagră sau albăstruie.

Dar nu se întâmplă întotdeauna din acest motiv. Adesea, aceste „vânătăi” apar fără motiv și puțini oameni înțeleg de ce se întâmplă acest lucru.

Cele mai multe vânătăi nu reprezintă un motiv de îngrijorare și dispar de la sine. Tratamentul la domiciliu poate accelera vindecarea și poate ameliora umflăturile și disconfortul care însoțesc adesea vânătăile cauzate de o rană.

De multe ori, aceste vânătăi sunt ignorate, deoarece apar ocazional și au o dimensiune aproape imperceptibilă. Cu toate acestea, îngrijorarea apare atunci când vânătăile încep să devină frecvente și nu se înțelege motivul pentru care apar.

Citeste si:

Clinica Mayo spune că vânătăile sunt frecvente pe măsură ce îmbătrânim și ne îmbătrânim. Multe dintre ele sunt inofensive și dispar fără tratament, dar uneori tendința de a se forma permanent poate fi un semn al unei probleme mai grave.

Dar ceea ce foarte puțini oameni știu este că apariția neașteptată a vânătăilor, fără să fi primit o lovitură în prealabil sau să fii în plină tinerețe, se datorează absenței unei vitamine importante în organism.

Este vorba de vitamina K, care atunci când nu este prezentă în organism, încep să apară vânătăile, așa cum sunt cunoscute științific echimozele, precum și probleme de sângerare din cauza coagulării mai lente a sângelui.

Atunci când există o deficiență de vitamina K, începeți să vă confruntați cu o rezistență redusă a oaselor, ceea ce crește automat riscul de osteoporoză, deoarece această vitamină este necesară pentru ca organismul să aibă o sănătate osoasă bună. Așadar, dacă observi că vânătăile încep să apară frecvent, fără nicio explicație, cel mai bine ar fi să începi să adaugi vitamina K în organismul tău.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.