Care sunt alimentele ESENȚIALE în războiul cu DIABETUL de tip II

Care sunt alimentele ESENȚIALE în războiul cu DIABETUL de tip II
Care sunt alimentele ESENȚIALE în războiul cu DIABETUL de tip II

Oamenii de știință au demonstrat că sunt mai multe alimente care pot regla nivelul de zahăr din sânge și care ajută insulina să își facă treaba natural.

MIGDALELE. Ele aduc un aport semnificativ de magneziu și reglează insulina, reducând nivelul zahărului în sânge. Migdalele sunt cea mai bună sursă de magneziu.

CIOCOLATA NEAGRĂ. Trebuie să fie de calitate, cu peste 85% concentrație cacao. 1 pătrățică pe zi ajută insulina, hormonul hipoglicemiant care micșorează nivelul glucozei în sânge, secretat de pancreas.

CAFEAUA. Cei care beau cafea au un risc mai mic de a face diabet de tip II, între 11 și 40 la sută.

OȚETUL DE MERE. Specialiștii spun că reduce asimilarea glucozei în sânge cu 34%, având un efect imediat, mai ales după o masă bogată în carbohidrați.

AMIDONUL. După 4 săptămâni de meniuri care conțin amidon, s-a observat o îmbunătățire a sensibilității insulinei cu 33-50%, echivalentul a scăderii 10% din greutate.

SCORȚIȘOARA. Componentele scorțișoarei ajută enzimele digestive să încetinească absorbția glucozei. Un studiu arată că scorțișoara sprijină insulina.

CEAIUL VERDE. Ingredientele active din ceaiul verde sunt polifenolii, antioxidanți ale căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi, dar care influențează și metabolismul glucozei. Un studiu prezintă că fanii ceaiului verde au un risc de 18% mai mic de a deveni diabetici.

SCHINDUFUL. 25 de diabetici de tip II care au consumat schinduf și-au intensificat răspunsul insulinic cu 53%. De asemenea, s-au înregistrat rezultate îmbucurătoare și cu pacienții care sufereau de diabet de tip I, nivelul lor de zahăr în sânge scăzând după ce au consumat schinduf.

13 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox