Sari la conținut

Care sunt cartierele fără căldură și apă caldă în această iarnă

alimentatia pe timpul iernii
Sursă foto: Pexels

Din cuprinsul articolului

Care sunt cartierele fără căldură și apă caldă în această iarnă. Vremurile se anunță tot mai grele și, după valuri de scumpiri, ne așteaptă și iarna în case.

 

Vești cumplite se anunță pentru această iarnă…

Pentru mulți bucureșteni urmează o nouă iarnă a provocărilor şi suferinţei, pe lângă scupirea preţului la alimente şi facturile mari la energie ei riscând să trăiască într-un disconfort teribil lunile următoare, din cauza lipsei căldurii şi a apei calde.

Bucureştenii nu trebuie să-şi facă iluzii că situaţia s-a schimbat faţă de iernile precedente. Recunoaşte acest lucru chiar directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu.

”Având în vedere situația ultimilor ani, zonele vulnerabile sunt cele din NE Capitalei – Colentina, Aviației, Fundeni, Pantelimon.

Avem însă speranța că la CET Titan cazanele vor fi puse în funcțiune în luna decembrie, astfel că zona Pantelimon, zona adiacentă CET Titan, ar trebui să nu mai aibă probleme. Rămân zone vulnerabile Aviației și zona Tei”, a declarat Claudiu Crețu, într-un interviu pentru HotNews.ro.

Există mereu alte explicații…

Lucrările la centrala provizorie din Titan sunt în curs. Acestea vizează instalarea unor capacități de producție cu capacitatea de 75 de MW energie termică, închiriate de Primăria Capitalei pentru un an. Costul de închiriere pe an este de circa 13 milioane lei fără TVA.

„Pe întreaga hartă a Bucureștiului mai sunt anumite puncte termice care sunt capete de rețea. La aceste capete de rețea se încearcă închirirerea celor 20 de capacități modulare de producere a energiei termice pentru această iarnă (n.r. un fel de cazane de apă caldă care se pun lângă punctul termic), licitația fiind în derulare, astfel încât să putem acoperi și această problemă.

Sunt în tot orașul, parte dintre ele în Tei, câteva în Sectorul 5, Petre Ispirescu șamd. Termenul de depunere a ofertelor este 31 octombrie”, a mai spus Claudiu Crețu.

”Termenul de montare şi punere în functiune (PIF) a capacităţilor modulare de producere energie termică este 31.12.2022, perioada ce va include obtinerea de catre ofertant a tuturor avizelor, acordurilor, autorizatiilor aferente si racordarea la utilitati (gaze naturale, energie electrica (daca este cazul), apa, canalizare), inclusiv la retelele de termoficare ale punctelor termice”, se arată în sistemul electronic de achiziții publice.

Cele 23 de puncte termice sunt în următoarele zone: Radu Beller, Piața Victoriei, Știrbei Vodă, Aviației, Drumul Taberei, Virtuții, Ramuri Tei, Cheile Zănoagei, Luncșoara, Labirint, Livada Nouă, Mărgeanului, mai informează Hotnews.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel