Care sunt cele mai bune surse de omega-3? Iată ce recomandă nutriționiștii

Acizii grași omega-3 au o multitudine de beneficii pentru organism și creier. Cu toate acestea, care sunt cele mai bune surse de omega-3 și care este cantitatea recomandată zilnic?

Organizațiile medicale recomandă, potrivit Healthline, consumul unei cantități de 250-500mg de omega-3 zilnic. Poți obține o cantitate mare de omega-3 din pește gras și diverse alimente vegetale, bogate în grăsimi. Iată care sunt cele mai bune surse de omega-3.

  • Somon. Acest pește conține proteine benefice și o mulțime de nutrienți, precum vitamina D, seleniu și vitamine B. Conținutul de omega-3 este de 4,123 de mg pentru o jumătate de file, iar 2,260 pentru 100 de grame.
  • Stridii. Scoicile reprezintă cea mai mare sursă de zinc. De asemenea, conțin si vitamina B12 și cupru. Conținutul de omega-3 este de 370 de mg pentru 6 stridii, sau 435mg pentru 100 de grame.
  • Sardine. Ele conțin aproape fiecare nutrient de care corpul tău are nevoie și sunt o sursă bună de vitamina B12, vitamina D și seleniu. Conținutul de omega-3 este de 2,205mg pentru o porție de 149g de sardine.
  • Ulei de ficat de cod. Acest supliment alimentar conține o cantitate mare de omega-3, însă reprezintă o sursă esențială de vitamina A și vitamina D. O lingură de ulei de ficat de cod conține 2,682mg de omega-3.
  • Caviar. Cu toate că este considerat o delicatesă, acesta este și o sursă de omega-3, conținând 6,786mg pentru o porție de 100 de grame.
  • Semințe de in. Acestea sunt o sursă bună de fibre, magneziu și alți nutrienți esențiali. Semințele de in au o cantitate substanțială de omega-3 și omega-6 comparativ cu semințele altor plante. O lingură de semințe de in conține 2,350mg de omega-3.
  • Semințele de chia. Semințele sunt o sursă bună de mangan seleniu, magneziu, alți nutrienți esențiali și cei 8 aminoacizi. De asemenea, conțin proteine și sunt foarte nutritive pentru organismul tău. O porție de 28 de grame conține 5,060mg de omega-3.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

49 de minute ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

o oră ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

2 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

2 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

3 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic