Care sunt efectele consumului de parmezan asupra sănătății?

Unul dintre cele mai consumate produse lactate de origine italiană este brânza, în special brânza parmezan, numită și Parmigiano Reggiano. Gustul, textura și culoarea sa o fac să fie brânza preferată și ideală pentru multe gospodării atunci când este folosită în rețete.

Acest aliment, care este produs în regiunile Parma, Modena, Bologna, Mantova și Reggio Emilia, „are un gust puternic caracteristic, pe care unii îl aseamănă cu cel al nucilor”. Poate fi dulce, sărat și amar în același timp. Textura sa este granuloasă, iar culoarea variază de la galben deschis la galben închis”, potrivit informațiilor de pe site-ul Mejor con Salud.

Brânza este adesea recomandată ca aliment pentru fortificarea sănătății oaselor și a dinților, datorită conținutului ridicat de calciu, precum și a conținutului ridicat de proteine; cu toate acestea, este important să știm cum să alegem o brânză bună, deoarece aceasta poate avea efecte negative asupra sănătății, deoarece unele au un conținut ridicat de grăsimi.

De exemplu, brânzeturile au un timp de maturare recomandat de 12 luni în repaus. Aspecte precum temperatura, umiditatea și ventilația camerei depind de factori precum textura, gustul și aromele.

Care sunt efectele consumului de parmezan asupra sănătății?

Site-ul Saber Vivir, dedicat sănătății, frumuseții și îngrijirii personale, menționează că calitatea brânzei și cantitatea de grăsime din corpul acesteia este determinată de tipul de lapte folosit la prepararea ei; la rândul lor, cele care conțin cel mai mult lapte sunt cele care conțin cea mai multă grăsime.

Pentru a determina dacă brânza îngrașă sau nu, este necesar să validăm despre ce tip sau varietate de brânză este vorba. De asemenea, este esențial să ne amintim că brânza nu este un aliment cu puține calorii, cu excepția cazului în care vorbim despre o brânză proaspătă care nu conține grăsimi, deși există unele brânzeturi care conțin mai multe calorii decât altele și, prin urmare, unele care ar putea fi considerate mai sănătoase.

Cu toate acestea, deși această brânză este un acompaniament ideal pentru paste și în ciuda gustului său delicios și a conținutului mai mic de grăsimi decât brânza anterioară, este considerată în continuare un aliment bogat în grăsimi (27 %). De asemenea, conține 431 de calorii la 100 de grame.

Recent Posts

Legătura dintre alimentaţia bogată în grăsimi şi apariţia cancerului (STUDIU)

O echipă de cercetători chinezi experţi în oncologie a descoperit un mecanism prin care unele…

21 de minute ago

Descoperire revoluţionară pentru tratarea bolii Parkinson

Cercetătorii spanioli au descoperit unde, cum şi când se declanşează un mecanism molecular responsabil de…

51 de minute ago

7 stâlpi ai sănătăţii creierului. Secretul longevităţii, dezvăluit de un neurochirurg celebru

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă, în vârstă de 90 de ani, continuă să își facă profesia…

o oră ago

Seniorii care vor primi 1500 de lei în plus la pensie. Ministrul Muncii: „este clar stipulat în lege”

Recalcularea pensiilor îi ține în suspans pe seniorii țării, care vor afla abia la 1…

2 ore ago

CADOU de la stat 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție

Statul oferă până la 3000 de lei tuturor românilor care îndeplinesc această condiție. Suma de…

3 ore ago

Citeste si: