miercuri, iunie 7, 2023

Care sunt efectele negative ale alimentelor prăjite pentru organism. Profesor universitar doctor Laura Iliescu a explicat, în exclusivitate pentru Pro TV, ce se întâmplă în corp când consumăm alimente prăjite. Unde duce excesul alimentar și ce se întâmplă când luăm medicamente pentru diverse afecțiuni fără acordul medicului.

„De aici, intestinul iritabil, cu tulburări de constipație. Produșii toxici nu sunt eliminați cum trebuie ajung să influențeze alte organe – ficatul se încarcă cu grăsimi, ficatul gras non-alcoolic”, explică dr. Laura Iliescu, în emisiunea „Doctor de bine!”

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

Ficatul gras non-alcolic înseamnă că grăsimile, numite trigliceride, au făcut ele însele o rețea. Agresiunea alimentară continuă și apare inflamația la nivelul ficatului.
Așadar, în ficat, să se activează celule periculoase. În această situație, medicii recomandă pauzele alimentare, nu medicamentel. Prăjelile trebuie consumate extrem de rar.

Aceasta e de fapt echilibrul tuturor sistemelor de comunicare din organism.

Ficatul descarcă lichidul, numit bilă, în vezicula biliară sau colecist. Prea multe prăjeli? Prea multă mâncare? Colesteroul se depune aici. Lichidul devine vâscos.

Te-ar mai interesa: Endocrinolog: Oboseala persistentă, irascibilitate...

Care sunt efectele negative ale alimentelor prăjite pentru organism. Medic: Toate bacteriile din organism sunt bulversate și fac infecții

 „Bila ca atare nu mai e fluidă ca sa poată fi eliminată de la ficat și ajunge să se facă ca un mâl, ca un nămol. Apoi se precipită și se formează acei calculi. Fie pleacă un calcul mic pe unde nu trebuie și te îngălbenești și operația e laborioasă. Fie, dacă e un calcul mai mare, faci infecție, febră, dureri mari și e infecție în abdomen.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

Să nu mănânci gras, să nu mănânci prăjeli, asta trebuie educație de când ești mic. Toate țin de comportamentul nostru, de educație. Dacă nu a vut cine să ne facă educație, ține de auto-educație. Și nu de a lasa de azi pe mâine. De mâine mă transform, ci de la început”, explică Prof. univ. dr. Laura Iliescu, medicină internă, Institutul clinic Fundeni, pentru sursa citată.

Te-ar mai interesa: Testul creierului. Îți arată dacă ai probleme cu m...

Atenție! Suferința bilei nu se rezolvă cu medicamente. Luate după prea mult. Ci cu pauză alimentară. Cu mișcare. Și cu mai puțin în farfurie. Zilnic.

Aveți obiceiul să beți cafea pe nemâncate? Prof. univ. dr. Laura Iliescu, medicină internă, Institutul clinic Fundeni spune că „cine are o patologie de genul asta, cafeaua pe nemâncate, stimulează colescistul și se contractă în gol si poate să apară colica biliară. La cine are deja această suferință”, potrivit Pro TV.

Te-ar mai interesa: Ridurile din creier dictează funcția acestuia. Stu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private