vineri, iunie 2, 2023

Senzația de foame este semnul natural al corpului nostru că are nevoie de hrană. Poate ai observat când vrei să mănânci, stomacul tău începe să mârâie și să se simtă gol.

Multe alte efecte secundare ale foamei includ dureri de cap, senzație de iritabilitate și pierderea concentrării.

Cu toate acestea, de multe ori foamea extremă duce la supraalimentare, care, la rândul său, cauzează o serie de probleme de sănătate, care includ creșterea în greutate, obezitatea și boli cronice precum diabetul, bolile de inimă și hipertensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

Potrivit specialiștilor, există diverse cauze care stau la baza acestor probleme, dar importante, care necesită atenție dacă suferiți de oricare dintre aceste probleme.

Medicii spun că este imperativ să implementăm strategii de succes pentru a gestiona foamea și supraalimentația și pentru a le echilibra pentru a menține un stil de viață sănătos.

Dar pentru asta, trebuie să cunoști cauzele foametei frecvente și dorința de a mânca totul. 

De ce îți este mereu foame: Nu mănânci suficiente proteine

Potrivit medicilor, proteinele vă ajută să vă simțiți plin pentru o lungă perioadă de timp, limitând astfel apetitul. Aceste nutriente au proprietăți de reducere a foametei care funcționează prin creșterea producției de hormoni care semnalează plenitudinea.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Un studiu publicat în National Library of Medicine a arătat că cei care au consumat 25 % din caloriile lor din proteine timp de 12 săptămâni au experimentat o reducere cu 50% a dorinței lor de a lua gustări târziu.

Experții recomandă consumul zilnic de alimente bogate în proteine, cum ar fi carnea, carnea de pasăre, peștele, ouăle, laptele, lactatele, leguminoasele, semințele și cerealele integrale.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Fibre reduse

Un aport bun de fibre este foarte important pentru funcționarea normală a organismului și a organelor vitale. Dacă nu mănânci suficiente fibre, ar trebui să apară digestia pe termen lung.

Consumul multor alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele, legumele, nucile, semințele, leguminoasele și cerealele integrale ar ajuta la menținerea foametei bine gestionată. Alimentele bogate în fibre ajută, de asemenea, să încetinească rata de golire a stomacului și să dureze mai mult timp pentru a fi digerate.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad tensiunea arterială. Ce ar treb...

De asemenea, potrivit nutriționiștilor, o dietă încărcată cu fibre influențează eliberarea de hormoni care reduc pofta de mâncare și producția de acizi grași cu lanț scurt.

De ce îți este mereu foame: Nu dormi suficient

Somnul este, de asemenea, foarte important pentru sănătatea ta, iar lipsa lui poate provoca principalele boli ale stilului de viață, dintre care multe sunt chiar fatale. Somnul ajută la echilibrarea funcționării creierului și a sistemului imunitar, iar obținerea suficientă a acestuia este asociată cu un risc mai scăzut de apariție a mai multor boli cronice, cum ar fi problemele cardiace și chiar cancerul.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Așadar, dacă nu adormi corect, corpul tău eliberează grelină, un hormon care stimulează apetitul. Cu cât nivelurile de grelină sunt mai mari, cu atât ai fi mai foame. Dormirea suficientă ajută, de asemenea, la asigurarea unor niveluri adecvate de leptină, un alt hormon care promovează senzația de sațietate.

De ce îți este mereu foame: Nu bei apă

La fel ca și somnul, apa este, de asemenea, esențială pentru ca organismul să fie în formă. Hidratarea are multe beneficii pentru sănătate, printre care promovarea sănătății creierului și inimii și optimizarea performanței la exerciții fizice.

Dacă nu bei suficientă apă, corpul va fi epuizat de toată energia și se va simți obosit. Datorită rolului apei în a vă menține satul, este posibil să descoperiți că vă este foame frecvent dacă nu beți suficient.

Medicii spun că o persoană deshidratată ar confunda sentimentul de sete cu foame. Asigurați-vă o hidratare adecvată în fiecare zi cu 6-8 pahare de apă indiferent dacă vă este sau nu sete. 

Mănânci prea mulți carbohidrați procesați

Cei care iubesc să mănânce în oraș trebuie să plătească un preț mare pentru sănătatea lor. Potrivit experților în sănătate, carbohidrații rafinați sunt super-procesați și lipsiți de orice minerale și nutriție.

Făina albă este un ingredient comun folosit în majoritatea surselor de alimente pe bază de cereale, cum ar fi pâinea și pastele. Acestea nu au fibre de umplere, iar corpul dumneavoastră le digeră foarte repede, făcându-vă să vă simțiți foame frecvent.

Pentru a reduce aportul de carbohidrați rafinați, înlocuiți-i pur și simplu cu alimente bogate în nutrienți, integrale, cum ar fi legume, fructe, leguminoase și cereale integrale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private