vineri, iulie 10, 2020

Mass-media avertizează aproape zilnic în legătură cu pericolul infectării cu virusul West Nile, cauzat de mușcătura de țânțar.

Marile orașe și capitala, cu precădere, sunt sub asaltul periculoaselor insecte. Și Grecia a emis o avertizare de călătorie, care informează asupra pericolului bolii West Nile, cauzată de țânțari.

Căldura și umezeala au fost principalele cauze ale invaziei de țânțari din această vară. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a povestit la emisiunea Digimatinal de la digi24.ro cum ne putem proteja de înțepăturile tânțarilor.

Citește și:

Dr. Marinescu a spus că 80% dintre cei care intră în contact cu virusul, fac forme asimptomatice. Dintre cei care au boala, foarte puțini fac o formă severă. Dincolo de metodele autorităților de a ține țânțarii la distanță, sunt însă și lucruri care țin de noi – putem să ne ferim, să folosim soluții sau haine care să ne protejeze, mai ales copiii. Mușcăturile de țânțari nu pot fi evitate în totalitate, dacă totuși legăm mușcătura de țânțar de o anumită simptomatologie, trebuie să mergem la medic.

Citește și:

Iată care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile, potrivit medicului infecționist: ”Dacă facem febră, apare somnolența – dacă ne simțim din ce în ce mai rău, ar trebui să mergem fie la medicul de familie, fie la o cameră de gardă. Diagnosticul nu se pune într-o manieră uzuală. Există un test, dar pentru asta trebuie să ajungem în spitalul de boli infecțioase. Pentru a ajunge însă la spital trebuie să pună diagnosticul clinic un medic.”

Citește și:

Interviul cu medicul Adrian Marinescu la emisiunea Digimatinal este aici.

Parteneri