luni, iunie 14, 2021

După apariția primelor vaccinuri anti-Covid-19, autoritățile au început demersul logistic pentru campania de vaccinare. Președintele însuși a numit, de curând, medicul care va coordona activitatea.

Iată cineva despre cine este vorba!

Potrivit HotNews, campania de vaccinare va fi coordonată de medicul Valeriu Gheorghiță, în vârstă de 38 de ani. Acesta lucrează în prezent la Spitalul Militar Central ”Dr. Carol Davila”, la care este medic primar de 3 ani și unde se ocupă de coordonarea politicii de utilizare a tratamentului cu antibiotice.

Valeriu Gheorghiță a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, iar între 2007-2012 a fost medic rezident la Matei Balș. În 2013, el a obținut titlul de doctor în științe medicale, cu o lucrare în domeniul bolilor infecțioase.

Valeriu

Gheorghiță lucrează la Spitalul Militar Central ”Dr. Carol Davila”, din 2012, unde a fost medic specialist în boli infecțioase până în 2017. De 3 ani, el este medic primar în cadrul spitalului.

Din punct de vedere logistic, președintele susține că au fost luate măsurile de organizare a vaccinării. Acestea prevăd transportul, stocarea și distribuirea către populație prin echipele de vaccinare.

De asemenea, acesta transmite care sunt primele grupe de populație care vor beneficia de vaccin:

”Vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu anumite grupe de populaţie, stabilite pe criterii epidemiologice

şi medicale. Este vorba, într-o primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrătorii din sectoare esenţiale precum educaţie, siguranţă naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente”, a susținut Iohannis, potrivit adevărul.ro.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri