Sari la conținut

Carmen Brumă dezvăluie cum să ne alimentăm corect în Postul Crăciunului. Este OBLIGATORIU să excludeți aceste alimente

Sursă foto: Romania Tv

Carmen Brumă, poreclită și Jennifer Lopez de România, arată incredibil la vârsta de 45 de ani, aceasta acordând o atenție sporită alimentației.

Deși recent, Mircea Badea – partenerul de viață a nutriționistei, declara că pentru el nutriția nu este importantă, pentru el este importantă cantitatea din farfurie. La polul opus, Carmen Brumă este complet dedicată nutriției.

Carmen Bruma_Facebook

Sfaturi alimentare pentru Postul Crăciunului

„1. Legumele sunt alimentele de baza în alimentația de post. Ele trebuie consumate la fiecare masă principala. Atenție însă, termenul “legume” este larg și cuprinde 3 categorii:

-Legume cu conținut mare de amidon 10-20% sau leguminoase (fasole, mazăre , cartofi, linte). Acestea trebuie consumate cu moderație adică 3-4 linguri (de produs finit)cu vârf la o masă și evitate la cină.

-Legume cu un conținut mediu de amidon 5-7% sau rădăcinoase (morcov ,sfeclă,gulie, ceapă)

– Legume cu un conținut redus de amidon (sub 5%) adică verdețuri,conopidă, dovlecei,ardei gras, roșii

2. Fructele fac parte din categoria deșert și se consumă mult mai rar decât legumele.

3. Din cauza că proteinele vegetale sunt inferioare din punct de vedere al calității celor animale , ele trebuie combinate cu atenție. Asociați proteinele de origine vegetală astfel încât să aveți tot spectrul de aminoacizi esențiali în dietă. Pentru un aport optim de aminoacizi esențiali, combinați la aceeași masă legume și cereale cum ar fi orez cu mazăre, fasole cu porumb, cuscus cu năut sau linte.

4. Evitați sau chiar excludeți în post următoarele produse

-mezeluri de post
-pate de post
-șnițele, chiftele de post
-covrigei, sticksuri,merdenele,prăjituri de post
-cartofi prăjiți, chips-uri
-maioneză, sosuri de post
-supă ( instant) la plic

5. Pentru o mai bună absorbție a fierului din sursele vegetale (care este fier non hemic și nu se absoarbe la fel cu cel hemic de origine animală) (legume cu frunze verzi, fasole, linte) adăugați o sursă de vitamina C (lămâie, suc de lămâie, grepfruit)”, a transmis Carmen Brumă, în social media.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel