Sari la conținut

Carmen Brumă: E cel mai periculos. Verificați eticheta produsului înainte de a-l cumpăra!

Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Carmen Brumă trage semnalul de alarmă în ceea ce privește un tip de grăsime care se găsește în alimentele din comerț. La ce trebuie să fii atent atunci când mergi la cumpărături.

„Cel mai periculos tip de grăsime pe care-l găsești în alimentele din comerț este grăsimea hidrogenată. Așa că ai grijă data viitoare când te duci la cumpărături să cauți pe eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi conținutul de grăsime hidrogenată sau parțial hidrogenată sau grăsime trans. Nu trebuie să fie mai mare de două grame pe suta de grame de produs conform legislației și, în general, chiar dacă are un procent mai mic de doi la sută pe suta de grame este bine să-l eviți”, a spus Carmen Brumă.

Cum slăbești după Sărbători

Carmen Bruma a oferit cele mai eficiente reguli, care te ajuta sa scapi de kilogramele acumulate după această perioadă de excese.

”În general, studiile arată că românii se îngrașă în perioada sărbătorilor, indiferent care sunt acestea, Paște sau Crăciun, între 3 și 5 kilograme. E absolut normal să mănânci ce poftești de sărbători. Sigur că ideal ar fi să îți menții greutatea, dar dacă s-a întâmplat să sari calul și să acumulezi niște kilograme și să te simți rău după această perioadă de excese atunci trebuie să urmezi câteva reguli simple.

Și să nu amâni. Cele mai grele zile sunt primele după excese. Adică atunci când îți dai seama că trebuie să renunți la dulciuri, la alcool, la salata de boeuf. Cam trei zile durează acomodarea asta.

Renunțarea la masa de seară

1. Regula principală ar fi să încerci să renunți la masa de seară sau aceasta să fie compusă din alimente gen supă, ciorbă. O ciorbă mai puțin grasă SAU o friptură slabă cu salată de legume sau pur și simplu o salată. Asta în cazul în care nu poți renunța la masa de seară.

2. Este indicat să renunți la alcool. Acesta are un impact negativ asupra greutății și sănătății. Atât prin numărul de calorii, cât și prin semnalul pe care îl dă organismului de a stoca grăsime.

3. Regula numărul trei ar fi să ai cam două mese și o gustare. Dacă simți nevoia. Mesele de pe parcursul zilei trebuie să conțină obligatoriu o salată de legume proaspete. Oferă un aport caloric mic, vitamine, minerale și fibre, ajută digestia. Senzație de sațietate rapidă.

40-60 de minute de expunere la frig stimulează metabolismul

4. Un alt lucru foarte important să nu te întinzi în pat după ce ai mâncat. Nu trebuie să alergi, dar după ce ai mâncat este bine să ieși la o plimbare în grig. 40-60 de minute de expunere la frig stimulează metabolismul, iar mișcarea favorizează folosirea aportului alimentar și nu stocarea sub formă de grăsime. Ar fi indicat un mers alert.

5. Dacă mănânci disciplinat atunci nu vei simți senzația de foame. Dacă între mese ți se face foame atunci poți lua o gustare. Niște migdale, nuci sau un fruct.

Poți mânca un fruct sau două pe zi.

Este ideal ca în perioada asta, zahărul rafinat, provenit din tot felul de dulciuri, prăjituri, etc, trebuie eliminat. Dacă îți dorești să mănânci dulce atunci poți mânca un fruct sau două pe zi.

Pofta ar putea fi diminuată și dacă vei crește cantitatea de carbohidrați.

Eu sunt adepta antrenamentelor făcute acasă

Dacă sunt persoane care aveau un regim sportiv constant și înainte de sărbători atunci nu e nicio problemă să revină la sală. Dacă v-ați hotărât însă acum să mergeți la sală atunci nu este recomandat. Eu sunt adepta antrenamentelor făcute acasă. Eu ofer antrenamente pentru acasă, scurte. Acestea durează în medie 30 de minute.

Eu sunt pentru antrenamentele făcute acasă. Oamenii ocupați care au multe de făcut cred că introduc greu în viața lor o sală de sport. Economisești mult mai mult timp dacă te obișnuiești să faci antrenamente acasă”, a declarat Carmen Brumă în exclusivitate pentru DCNews.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel