Sari la conținut

Carmen Harra dă în vileag mincinoșii. Semnele de trădare

cuplu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Carmen Harra dezvăluie semnele de avertizare într-o relație cu un mincinos. Nimănui nu-i place să simtă că a fost mințit, mai ales de către un partener. Dar există modalități prin care vă puteți da seama dacă persoana iubită blufează, potrivit psihologului Dr. Carmen Harra, cunoscută în SUA ca astrolog, numerolog, doctor în psihologie.

Carmen Harra dă în vileag mincinoșii. Semnele care îi trădează

Ea a dezvăluit în exclusivitate pentru FEMAIL cele șapte semne revelatoare că partenerul tău de viață te minte.

„Este în natura umană să încercăm să urmăm calea cea mai ușoară de ieșire, așa că o minciună este adesea pur și simplu mai ușor de spus decât adevărul; ne face să ne simțim mai puțin responsabili pentru acțiunile noastre și previne posibilele repercusiuni”, spune psihologul.

„În calitate de psiholog, am auzit de povești destul de mari prin intermediul anecdotelor clienților mei. Am învățat, de asemenea, câteva modalități sigure de a depista un mincinos, uneori chiar înainte ca acesta să deschidă gura.

Dacă interesul tău amoros prezintă aceste semne revelatoare de minciună, ar fi în interesul tău să reevaluezi relația și să pleci cu demnitatea și sănătatea ta mintală încă intacte’, a declarat psihologul.

Carmen Harra dezvăluie semnalele care îți arată că te întâlnești cu un mincinos…

„Un mincinos nu a început prin a te minți pe tine; probabil că a fost necinstit timp de mulți ani, față de mulți oameni, în multe feluri”, explică Dr. Harra.

„Mincinoșii pot fi patologici, ceea ce înseamnă că spun neadevăruri în mod obișnuit și compulsiv, mai degrabă decât o minciună din când în când.

‘Poate că nu vreți să o credeți pe mama voastră când spune „mincinos o dată, mincinos mereu”, dar există o dovadă științifică în spatele acestei fraze: pe măsură ce continuăm să exersăm minciuni, acestea devin mai ușor de fabricat.

TELEFONUL LOR ESTE IMPENETRABIL

„Dacă spargerea Luvrului pare mai fezabilă decât accesarea telefonului lor, sunt șanse ca pe dispozitivul lor să existe anumite elemente pe care nu vor să le vezi.

O persoană onestă nu se teme să fie prinsă, pentru că nu are nimic de ascuns. Chiar dacă persoana cu care te întâlnești are o parolă pe telefon, ar trebui să fie dispusă să-ți arate ce se află în el dacă o întrebi (și viceversa).

Cu toții păstrăm date sensibile în telefoanele noastre, dar dacă intențiile noastre sunt sincere ar trebui să le putem împărtăși cu partenerul nostru’.

„Asta pentru că experimentăm mai multă excitare mentală atunci când mințim decât atunci când spunem adevărul. Dar, cu fiecare minciună suplimentară, această activitate mentală se diminuează și diminuează conflictul emoțional pe care îl presupune să spui o minciună.

„Așadar, cu cât mințim mai mult, cu atât mai ușor devine, motiv pentru care unii mincinoși pricepuți pot crea o întreagă fabulă fără să clipească”, a spus Carmen Harra.

EI ÎNTORC SITUAȚIA ÎN FAVOAREA TA

„În momentul în care deschizi gura pentru a-i prezenta partenerului tău adevărul, un mincinos va face tot posibilul să întoarcă situația împotriva ta”, a mai spus psihologul.

„Ar putea aduce în discuție greșelile tale într-o relație anterioară sau faptul că o dată ai greșit că l-ai acuzat, dar se va asigura că vina se va întoarce asupra ta ca un bumerang.

Acesta este un mecanism clasic de apărare și modul perfect de a deraia următoarea discuție: dacă partenerul tău reușește să-ți diminueze convingerea și să te facă să te îndoiești de tine însuți, ai putea începe să crezi că, până la urmă, spunea adevărul, nu-i așa?

Scopul lor este să mute accentul de pe ei și să își exteriorizeze vina. Mulți mincinoși dezvoltă, de asemenea, tendințe sociopatice, dintre care cea mai frecventă este gaslighting”, mai spune .

Harra: ȚIPĂ LA TINE ȘI TE FAC ‘NEBUN’

„Aceasta este ultima resursă a mincinosului și, de obicei, atuul său’, a spus expertul. Aceștia vor scoate intenționat și metodic lucrurile din proporții atunci când încercați să le puneți o întrebare legată de subiectul în legătură cu care mint.

Poate să țipe la tine și să te facă „nebun”, să te amenințe că relația s-a terminat și că nu-i vei mai vedea niciodată (ți-ar face o favoare) sau să iasă din casă într-un acces de furie prefăcută.

Partenerul tău nu are nicio intenție de a merge până la capăt cu niciunul dintre aceste lucruri. Desigur, și de obicei își va cere scuze mai târziu, într-un mod distorsionat, spunând că tu l-ai împins până la punctul de rupere.

Mincinosul speră să vă descurajeze

Acest comportament insidios este o extensie și este făcut pentru a vă face să vă puneți la îndoială propriul simț al realității. Mincinosul speră să vă descurajeze de la viitoarele anchete prin intimidare. Insuflându-vă teama de a-i pierde sau de a fi motivul pentru care relația s-a încheiat.

În cazul în care criticați un mincinos, deoarece mulți au complexe de inferioritate și nu suportă să fie cercetați sau să le fie examinate defectele. O persoană căreia nu i se poate cere să clarifice o situație fără să o ia razna este într-adevăr mincinoasă”.

POVEȘTILE LOR NU SE POTRIVESC

„Mincinoșii experimentați își încurcă uneori poveștile: prima dată când ai întrebat, erau în oraș cu prietenii, dar a doua oară când ai întrebat, spune că a lucrat până târziu.

Când din povestirile lor lipsesc detalii esențiale, este posibil să mintă. Pe de altă parte, dacă poveștile lor sunt saturate de detalii, este posibil să mintă și ele.

Când partenerul tău încearcă să-ți vândă o minciună pe jumătate găurită, zâmbește

‘Data viitoare când partenerul tău încearcă să-ți vândă o minciună pe jumătate găurită, zâmbește și spune: „Ei bine, asta e ciudat, pentru că am găsit/văzut/auzit/citit…” și lovește-l cu faptele concrete’.

Oamenii au învățat cum să mintă

„Oamenii au învățat cum să mintă, dar intuiția ta nu. Intuiția ta este mult mai mult decât o „presimțire”, este sursa ta supremă de adevăr”, a insistat expertul, potrivit dailymail.

Cheia este să-ți calmezi sentimentele de teamă. Să lași deoparte traumele din trecut pentru a face introspecție cu o minte clară și o inimă curajoasă.

Harra: „Odată ce te lași ghidat de instinct, fără ca emoțiile vechi sau nesiguranța să se strecoare înăuntru, ți se va arăta realitatea spre binele tău”, a încheiat Carmen Harra.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel