Sari la conținut

Carmen Tănase, diagnosticul înspăimântător pe care l-a aflat când a ajuns la spital cu palpitaţii, dureri de spate și picior amorțit. A ținut totul secret până acum

Carmen Tănase
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Carmen Tănase, despre slăbit

Actriţa Carmen Tănase a ajuns la spital, după ce s-a confruntat cu palpitaţii, dureri de spate și picior amorțit. A ținut secret, până acum, diagnosticul înspăimântător pe care i l-au pus medicii. 

„Eu n-am mai lucrat în timpul pandemiei, eu nu am mai făcut serial. Eu am ieșit înainte de a începe nebunia asta. Am ieșit din serialul în care trebuia să fiu, m-am ocupat un pic de sănătate, că era cazul. Nu era foarte bine, era programul foarte aiuritor așa. (…) M-am încăpățânat să zic că nu mai vreau. Toată lumea îmi zicea… sunt niște bani importanți, nu se compară cu salariul. (…)

Dacă tot am avut perioada liberă, am zis să mă duc. Tot mă durea piciorul, adică nu mă durea, îl simțeam altfel, diferit, parcă nu era piciorul meu, de lemn, alteori îngheța, aveam ace. M-am dus și am făcut un RMN și din greșeală au deschis câmpul la RMN mai mult. (…)

Am stat acolo 40 de minute și au zis apoi să mai intru încă o dată și mi-au pus un grilaj pe cap. Apoi am văzut niște acțiune pe acolo, vorbeau în șoaptă, apoi au chemat-o pe prietena cu care eram și apoi am intrat în camera aia să văd ce se întâmplă.”, a povestit actrița pe YouTube.

Medicii au descoperit că este vorba despre o tumoră pe măduvă. Carmen Tănase a fost operată de urgență la Spitalul Elias din București. Riscurile erau extrem de mari, dar din fericire s-a descoperit la timp.

„Pericolul era paralizie de la gât în jos”

„Domnul doctor de la RMN mi-a zis că se întâmplă să aveți o tumoră pe măduvă. Asta se întâmpla înainte de pandemie, înainte cu mai puțin de un an. Deci acum trei ani, să zicem. Mi-a și arătat medicul, mi-a arătat un rotund și măduva era pe lângă ea. Unde era vârful rotundului ăla, măduva mai avea vreo două particule. Se subția și stătea să se rupă, aici sus. Mi-au zis: operație ieri. Că nu e timp, că din clipă în clipă se poate rupe și dacă se rupe, fiind sus, îți dai seama pericolul era paralizie de la gât în jos.

(…) Imediat m-am dus, pac în trei zile s-a întâmplat treaba. Fiul meu a venit din Olanda și era desfigurat. M-au operat, era nasol dacă era în măduvă, ea a fost pe lângă măduvă. M-am operat și mi-a scos-o și gata”, a spus actrița în podcast.

Durerea de spate, un simptom timpuriu al tumorilor spinale

O tumora spinala este o masa de tesut anormal, care se dezvolta la nivelul coloanei vertebrale, fie la nivelul cordonului medular (tumori medulare), fie la nivelul vertebrelor (tumora vertebrala sau tumora extradurala). O tumora spinala poate fi amenintatoare de viata si poate cauza dizabilitate permanenta. Tratamentul tumorilor spinale poate include chirurgia, radioterapia, chimioterapia si alte medicamente, de cele mai multe ori, combinatii ale acestora.

Tumorile spinale pot fi benigne (necanceroase) sau maligne (canceroase).

Durerea de spate poate fi un prim semn al tumorilor spinale. Durerea se poate raspandi la nivelul soldurilor, picioarelor, talpilor sau bratelor si se poate agrava cu timpul – chiar si cu tratament.

Pentru ca tumorile coloanei vertebrale pot afecta maduva spinarii sau radacinile nervoase, vasele de sange sau vertebrele, simptomele sunt diferite si apar mai ales pe masura ce tumorile cresc. Printre semnele si simptomele posibile se numara:

  • Durerea la locul tumorii datorata cresterii acesteia
  • Durerea de spate, care adesea iradiaza si in alte parti ale corpului
  • Lipsa sensibilitatii la durere, caldura sau frig
  • Incontinenta fecala sau urinara
  • Greutatea de a merge, care uneori duce la caderi
  • Durerea de spate care se agraveaza noaptea
  • Pierderea sensibilitatii sau slabiciunea musculara, mai ales in brate sau in picioare
  • Slabiciunea musculara, care poate fi moderata sau severa, in diferite parti ale corpului.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel