Sari la conținut

Carne de porc cu cancer sau puroi! Șocanta mărturie a unui măcelar

Carnea de porc este poate cel mai căutat sortiment de sezon, însă inspectorii sanitar veterinari avertizează. Cazurile de înșelăciune se înmulțesc teribil de Sărbători și mulți vânzători nu au scrupule când nu au vedere decât interesele financiare.

O mărturisire șocantă a unui măcelar trebuie să ajute populația să devină cât mai conștientă de pericolele ce se pot afla în carnea neverificată!

Nu cumpărați carne neverificată sanitar veterinar! Un măcelar cu o vechime de 30 de ani a povestit ce se întâmplă cu carnea bolnavă, la propriu, a unui animal, potrivit Romania TV.

Bărbatul a mărturisit că atunci când exista cancer în carnea de porc sau puroi, aceasta nu era aruncată, ci vândută de comercianții care omiteau să mai treacă pe la veterinar. Iar practica este încurajată doar de cei care preferă un preț mai mic, însă poate fi o capcană imensă, prețul fiind chiar sănătatea consumatorului.

Nu este recomandată nici carnea procesată, specialistul avertizând consumatorii să cumpere doar carne certificată sanitar veterinar.

Preşedintele ANSVSA a anunţat că de miercuri, 11 decembrie, vor avea loc controale în trafic, iar oricine va fi prins cu un porc în portbagaj va fi amendat, iar carnea va fi confiscată.

Specialiștii atenționează că Trichineloza este o boală parazitară, ce se transmite de la animale la om, fiind produsă de un parazit numit Trichinella Spiralis. Principalul rezervor şi vector al acestui parazit îl constituie animalele din preajma locuinţelor umane: şobolanii, şoarecii, carnivorele domestice (câinele şi pisica) animale din zona silvatică (vulpe, jder) şi porcii sau alte specii infestate. Omul se poate îmbolnăvi consumând carne infestată de porc, nutrie, mistreţ, urs, neexaminată de medicul veterinar şi insuficient friptă, fiartă sau preparată crudă, sărată sau afumată, iar boala se manifestă prin febră ridicată (38-40 grade), tulburări digestive, dureri în masele musculare însoţite de edeme ale feței etc. În cazul unor simptome sau pentru prevenirea îmbolnăvirii se poate face un examen trichineloscopic.

Nu cumpărați carne fără ștampila sanitar veterinară!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.