Sari la conținut

Carne de pui cu Salmonella, retrasă de urgență din magazine. Unde s-a vândut

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au descoperit carne de pui contaminată cu salmonela într-un depozit din Ilfov și la două puncte de vânzare din București.

„În data de 13.03.2024, comisarii CRPC București Ilfov au efectuat controale la societatea Rewe Romania SA (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ștefănești, cât și în două puncte de lucru din municipiul București, având suspiciunea infestării unor produse de pasăre cu salmonella.

Au fost prelevate probe de piept de pui cu os și piele, lot 1041203, ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203, pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 și lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, județul Vrancea.

În urma efectuării analizelor de laborator, prin examen microbiologic, s-a confirmat prezența salmonellei”, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Produsele vizate au fost retrase de pe piață.

Intoxicația alimentară provocată de Salmonella Enteritidis se prezintă prin tulburări gastrointestinale, adesea însoțite de febră, în termen de 48 de ore de la data consumului.

Simptome

Infecția cu Salmonella este cauzată, de obicei, de consumul de carne crudă sau insuficient gătită, de păsări de curte și de ouă sau produse din ouă sau de consumul de lapte nepasteurizat. Perioada de incubație – intervalul de timp dintre expunere și îmbolnăvire – poate fi de la 6 ore la 6 zile. Adesea, persoanele care au o infecție cu salmonella cred că au gripă la stomac.

Semnele și simptomele posibile ale infecției cu salmonella includ:

  • Diareea
  • Crampe stomacale (abdominale)
  • Febră
  • Greață
  • Vărsături
  • Frisoane
  • Dureri de cap
  • Sânge în scaun

Semnele și simptomele infecției cu salmonella durează, în general, între câteva zile și o săptămână. Diareea poate dura până la 10 zile, dar poate dura câteva luni până când intestinele revin la obiceiurile obișnuite de scaun.

Câteva varietăți de bacterii salmonella determină febra tifoidă, o boală uneori mortală care este mai frecventă în țările în curs de dezvoltare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel