Sari la conținut

Carnea contaminată, în urma căreia 3 persoane au murit și o femeie a făcut avort! În ce lanțuri de magazine a fost comercializată

Carnea aceasta a făcut ravagii în ultimii doi ani, ducând la numeroase probleme digestive ale consumatorilor, însă autoritățile au reușit să o retragă de la consum.

Autorităţile olandeze din domeniul sănătăţii au retras, la finele săptămânii trecute, o mare cantitate de carne din magazinele alimentare după ce au descoperit legăturile dintre o serie de intoxicaţii alimentare din ultimii doi ani şi un singur furnizor, relatează Euronews.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (RIVM), Jan Brouwer de Koning, a declarat că experţii au testat ADN-ul bacteriilor listeria implicate în cazuri care au afectat în total 20 de persoane, dintre care trei au decedat, iar o femeie a făcut avort, scrie Euronews.

RIVM a tras concluzia că intoxicaţiile provin probabil dintr-o singură sursă. Autorităţile au identificat procesatorul Offerman din oraşul Aalsmeer drept sursa probabilă, după care a urmat rechemarea produselor.

Lanţurile care au comercializat carnea

Într-o declaraţie pe site, Offerman a spus că a retras carnea cu probleme care a fost distribuită în reţele de magazine printre care Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro şi Versunie. Offerman, o filială a companiei Ter Beke din Belgia, a declarat că a oprit toate activităţile de tăiere a cărnii şi de ambalare din Aalsmeer. „Activităţile vor fi preluate de alte fabrici din grup”, a anunţat firma.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel