duminică, septembrie 19, 2021

Carnea care ajută la refacerea țesuturilor și este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Valoarea nutrițională a mielului este impresionantă.

Aceasta conține o

gamă largă de substanțe nutritive benefice, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. De asemenea, mielul are cel mai mare conținut de acizi grași Omega 3. Nu în ultimul rând, carnea de miel conține vitaminele B12, B3, B5, K, B6, E dar și minerale precum sunt zincul, seleniul, fosforul, potasiu, cupru, magneziu, sodiu, calciu, mangan.

Este o carne care ajută la refacerea țesuturilor, este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Totodată, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și a anemiei, grației cantității mari de fier pe care

o conține.

Iată care sunt beneficiile pe care le aduce sănătății carnea de miel: 

  • Mielul este extrem de bogat în proteine de înaltă calitate.
  • Conține cantități mari de grăsimi sănătoase, are mai mult Omega 3 decât majoritatea preparatelor din carne, în plus are și un nivel ridicat de acird oleic.
  • Mielul conține cantități mari de creatină, un compus care ajută la îmbunătățirea performanțelor sportive.
  • Previne instalarea bolilor cardiace dar și a anemiei, deoarece este bogat în fier.
  • Complexul de vitamine B din carnea de miel ajută la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și

    grăsimilor.

  • Carnea de miel poate crește imunitatea dobândită.
  • O porţie de 100 de grame de carne de miel are 38% din necesarul zilnic de zinc. Iar conținut bogat de zinc pe care îl conține această carne face ca rănile să se vindece mult mai ușor.
  • Sunt studii care arată că acest tip de carne poate să îmbunătățească acuitatea vizuală.

Nutriționiștii susțin că ideal este să gătești mielul la cuptor, la grătar. De asemenea, nu încerca să combini carnea de miel cu pâine, paste, mămăligă sau cartofi deoarece va deveni greu de digerat. Cel mai bine este să mănânci mielul cu legume la grătar.

Ultimele stiri