Sari la conținut

Carnea recomandată de nutriționiști. Beneficiile consumului acestui tip de carne

friptura de miel
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
friptura de miel

Carnea care ajută la refacerea țesuturilor și este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Valoarea nutrițională a mielului este impresionantă.

Aceasta conține o gamă largă de substanțe nutritive benefice, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. De asemenea, mielul are cel mai mare conținut de acizi grași Omega 3. Nu în ultimul rând, carnea de miel conține vitaminele B12, B3, B5, K, B6, E dar și minerale precum sunt zincul, seleniul, fosforul, potasiu, cupru, magneziu, sodiu, calciu, mangan.

Este o carne care ajută la refacerea țesuturilor, este bună inclusiv pentru cei care au suferit operații și sunt în convalescență. Totodată, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și a anemiei, grației cantității mari de fier pe care o conține.

Iată care sunt beneficiile pe care le aduce sănătății carnea de miel: 

  • Mielul este extrem de bogat în proteine de înaltă calitate.
  • Conține cantități mari de grăsimi sănătoase, are mai mult Omega 3 decât majoritatea preparatelor din carne, în plus are și un nivel ridicat de acird oleic.
  • Mielul conține cantități mari de creatină, un compus care ajută la îmbunătățirea performanțelor sportive.
  • Previne instalarea bolilor cardiace dar și a anemiei, deoarece este bogat în fier.
  • Complexul de vitamine B din carnea de miel ajută la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor.
  • Carnea de miel poate crește imunitatea dobândită.
  • O porţie de 100 de grame de carne de miel are 38% din necesarul zilnic de zinc. Iar conținut bogat de zinc pe care îl conține această carne face ca rănile să se vindece mult mai ușor.
  • Sunt studii care arată că acest tip de carne poate să îmbunătățească acuitatea vizuală.

Nutriționiștii susțin că ideal este să gătești mielul la cuptor, la grătar. De asemenea, nu încerca să combini carnea de miel cu pâine, paste, mămăligă sau cartofi deoarece va deveni greu de digerat. Cel mai bine este să mănânci mielul cu legume la grătar.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel