sâmbătă, iulie 2, 2022

Cartofi rețete. Cartofii nu sunt atât de „păcătoşi” pe cât se crede. Din contră, dacă sunt pregătiţi prin coacere, fierbere sau sotare, nu prin prăjire, sunt chiar recomandaţi în curele de slăbire.

Cartoful a fost intens blamat din cauză că are indicele glicemic mare şi îngraşă. De fapt, indicele glicemic al cartofului „păleşte” în comparaţie cu cel al dulciurilor. Este un aliment săţios şi o sursă de energie mult mai bună decât ciocolata, spre exemplu.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

Modul de preparare face diferenţa clară la calorii: dacă sunt preparaţi dietetic, la cuptor, fierţi sau sotaţi, chiar sunt indicaţi în curele de slăbire. Din contră, o porţie de cartofi prăjiţi sau de cartofi franţuzeşti, cu mult bacon, smântână şi caşcaval, asigură lejer necesarul de calorii pe toată ziua.

Rețete de cartofi dietetice

Cartofii sunt o sursă importantă de potasiu, fibre şi vitamina C, dar multe dintre reţetele populare de preparare a acestor alimente aduc mai multe deservicii decât beneficii organismului nostru, spun specialiştii. Pentru a putea beneficia din plin de proprietăţile cartofilor, Academia Americană de Nutriţie şi Dietetică recomandă să îi gătiți sănătos:

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...

1. Cartofi la cuptor

Gătiţi cartofii la cuptor, iar după ce s-au copt adăugaţi smântână degresată sau cu puţină grăsime, brânză rasă, arpagic sau broccoli.

2. Cartofi pai la cuptor

Tăiaţi cartofii pai, stropiţi-i cu puţin ulei de măsline şi puneţi-i la cuptor pentru a vă prepara o porţie sănătoasă de cartofi pai.

3. Cartofi în coajă

Tăiaţi fiecare cartof pe jumătate şi îndepărtaţi o parte din pulpă. Stropiţi-i apoi cu puţin ulei de măsline, presăraţi puţină boia de ardei şi puneţi-i la cuptor.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Iată ce trebuie știut despre ALGOCALMIN...

4. Cartofi sote

Tăiaţi cartofii cubuleţe şi preparaţi-i sote cu ceapă şi ardei roşu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private