miercuri, iunie 7, 2023

Cât costă acum să studiezi Medicina la Oradea. Ei bine, potrivit noilor taxe de școlarizare, publicate de Universitatea Oradea, la Medicină și Stomatologie, taxa va ajunge la 7.500 de lei, în loc de 6.800 de lei, iar la Radiologie și Imagistică noua taxă e 3.300 de lei, față de 3.000.

Iar studenții care care învață în limba engleză, vor trebui să achite 24.960 de lei anual, față de 22.500 lei, nivelul actual.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

La Facultatea de Drept, studenții din anul I vor plăti 3.480 lei, față de 3.300. Taxa e identică cu cea de la Științe Administrative. 3000 de lei e noua taxa de la Sport, față de 2900 lei cea precedentă. La Informatică și Științe, taxa a crescu la 3240 față de 3120 lei, La Istorie, Litere, Științe Economice și Teologie, taxele de licență rămân însă la fel.

Taxele vor fi mărite din această toamnă

Senatul a aprobat taxele de școlarizare valabile din toamnă, pentru toate formele de studiu. Sunt facultăți la care costurile au crescut cu câteva sute de lei. Majoritatea facultăților orădene majorează taxele de licență doar pentru anul I de studiu. La Facultatea de Arte, și studenții din anii II, III sau IV vor plăti mai mult, unii chiar cu sute de lei. La Interpretare Muzicală – Canto, în anul III, studenții vor plăti 5.040 de lei, față de 4.500 lei.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

La Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, un student va plăti anual 3.240 de lei (în loc de 3.100). La Facultatea de Protecția Mediului, taxa ajunge la 3.240 lei (creștere de la 3.100), la fel ca la Științe Socio-Umane, unde a crescut cu 240 de lei, de la 3.000 de lei.

Majorări cu sume între 80 și 480 de lei au fost aprobate și pentru programele de masterat ale Universității din Oradea. La doctorat, un an de studiu costă între 3.600 și 6.500 de lei.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Cele mai bune Facultăți de Medicină din România

Iată un top al celor mai bune Facultăți de Medicină de la noi din țară:

  1. Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila” din București
  2. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași
  3. Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
  4. Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova
  5. Universitatea „Ovidius” din Constanța
  6. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara
  7. Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș
  8. Universitatea „Transilvania” din Brașov
  9. Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu
  10.  Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private