Categories: Ştiri sănătate

Cât de comună este lipsa mirosului în Covid-19. Te poți baza pe acest simptom?

Potrivit HealthDay News, lipsa mirosului în Covid-19 este un simptom comun. Cu toate acestea, testele au arătat că un număr restrâns de persoane raportează că îl pierd.

Lipsa mirosului în Covid-19 a fost întâlnită la 77% dintre pacienții testați, însă numai 44% au raportat că și-au pierdut simțul olfactiv.

Pentru a determina diferențele, specialiștii au efectuat un test direct. Acest test presupunea inhalarea directă a unor substanțe și înregistrarea rezultatelor. Acestea erau în mare parte diferite față de istoricul raportat de pacienți după autoevaluare. Istoricul se baza pe chestionare sau fișe medicale.

”Măsurile obiective luate sunt o metodă mai bună de a identifica lipsa mirosului, asociat cu Covid-19”, a susținut coautoarea studiului Mackenzie Hannum, doctorandă la Monell Chemical Senses Center din Philadelphia.

Măsurile subiective, ”deși oportune la începutul pandemiei, s-au dovedit a fi depășite de adevărata incidență a pierderii mirosului”, a spus Vicente Ramirez, doctorand la Universitatea din California, Merced și stagiar la Monell.

Studiul sugerează că măsurile subiective depășesc reala amploare pe care o are acest simptom. Lipsa mirosului se poate dovedi un instrument folositor în lupta cu pandemia. Prin observarea acestui simptom, se pot observa primele stadii de infecție. Acest simptom, în mod particular, poate ajuta la diagnosticarea infectării incipiente, susțin autorii studiului din Monell.

Pentru cercetare, specialiștii au analizat studii publicate anterior despre pierderea simțului olfactiv, drept simptom asociat virusului Covid-19. Descoperirile lor au fost publicate online în jurnalul Chemical Senses.

Autorul principal al studiului și directorul asociat Monell a sugerat că ”măsurarea simțului olfactiv va deveni la fel de comun precum măsurarea febrei”.

 

 

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

30 de minute ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

o oră ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

2 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

2 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

3 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia