duminică, august 14, 2022

Cât de des ar trebui să vă spălați așternutul? Și ce zici de prosoape și sutiene, dar și alte lucruri personale? Experții dezvăluie cum să vă mențineți casa curată și fără germeni!

Ne place să credem că ne păstrăm casele destul de curate (nu este un lucru ușor când aveți copii, animale de companie și un serviciu solicitant).

Deși simțim că ne aflăm într-un curent nesfârșit de spălare, oamenii de știință spun acum că acest lucru probabil nu este suficient pentru a combate cantitatea de bacterii din jurul caselor noastre. Datorită unui studiu recent care a analizat cât de murdare pot fi obiectele cotidiene, am rămas simțindu-ne extrem de murdari și ne-am întrebat … există ceva ca să fim Prea CURAȚI?

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

Telefoanele (pe care le atingem de până la 150 de ori pe zi!), cearșafurile, pernele, sutienele, blugii, prosoapele, pijamalele și acum chiar și saltelele noastre sunt doar câteva dintre articolele care sunt, potrivit unui microbiolog și altor experți, pline de bacterii și germeni. Dar cât de des ar trebui să curățăm – sau să renunțăm – la aceste obiecte de zi cu zi?

Cât de des ar trebui să vă spălați așternuturile?

Pernele –  la fiecare trei luni

Aici devine foarte dezgustător. Potrivit Mail Online, medicii au descoperit că până la o treime din greutatea unei perne poate fi alcătuită din bug-uri, piele moartă și acarieni, iar perna medie nespălată poate conține 16 specii revoltătoare de ciuperci. Din fericire, spălarea la 60 ° C ar trebui să omoare majoritatea bacteriilor, așa că aruncați-le în mașina de spălat o dată la trei luni.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Cearceafuri-  o dată pe săptămână

Adevărul este că lenjeria de pat poate acumula o colecție serioasă de transpirație, uleiuri corporale, salivă (dacă salivăm), murdărie din exterior, lichide sexuale și chiar urină și materii fecale! Expertul în spălătorie Mary Marlowe Leverette a declarat pentru ATTN că, dacă aveți o zgârietură sau o rană în timp ce dormiți în cearșafuri murdare, cu siguranță puteți avea o infecție.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Piciorul atletului și alte ciuperci pot fi transferate din țesături. Curățarea mai puțin frecventă a cearșafurilor și a fețelor de pernă permite fluidelor să se infiltreze în perne și saltele, iar acestea sunt mult mai dificil de curățat decât aruncarea cearșafurilor în mașină de spălat ”, spune ea.

Pe lângă toate acestea, celulele moarte ale pielii pe care le vărsăm în fiecare noapte pot atrage acarieni care se hrănesc din celule și pot afecta respirația persoanelor cu astm.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

Potrivit unui sondaj recent YouGov, unul din 20 dintre noi ne spălăm cearșafurile doar la fiecare patru săptămâni și mai mult de o treime așteptăm 14 zile. Laura Bowater, microbiolog, recomandă spălarea lor o dată pe săptămână la minimum 60c pentru a distruge bacteriile.

Saltele: La fiecare opt ani

Specialiști în paturi Dreams au realizat un sondaj cu privire la cât de des ar trebui să cumpărăm o saltea nouă, iar rezultatele sunt șocante!

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

Studiul a constatat că 30.000 de persoane din Marea Britanie ar putea dormi pe o saltea care are peste 40 de ani, în timp ce 28% dintre oameni dorm pe saltele uzate de peste opt ani și 5% și-au păstrat salteaua de cincisprezece ani.

Pentru unul din patru oameni care simt că nu dorm suficient, cercetătorii cred că ar putea fi de vină saltelele vechi uzate. Deci, cât de des ar trebui să ne înlocuim saltelele? Potrivit Dreams, la fiecare opt ani este optimul pentru un somn decent.

Prosoape de mâini: la fiecare două utilizări

În același mod în care funcționează și cu prosoapele de baie, ori de câte ori ne uscăm mâinile proaspăt spălate, tocmai  strângem din nou o mulțime de bacterii dăunătoare.

Destul de des, nu ne spălăm pe mâini în mod corespunzător, așa că tot ceea ce a rămas pe ele este transferat pe prosoapele de mână, care fac apoi un teren de reproducere perfect pentru ca bacteriile să prospere – datorită umezelii și texturii sale. Este un ciclu urât, așa că schimbați-vă prosopul de mână la fiecare două zile!

Prosoapele de baie: la fiecare trei sau patru utilizări

În ciuda faptului că este folosit doar pe corpul tău deja curat, prosoapele trebuie spălate mult mai regulat decât credeți.

Expertul în curățenie, Ralitsa Prodavova, a declarat pentru Metro că trebuie să spele prosoapele după trei până la patru utilizări.

„De fiecare dată când vă folosiți prosopul pentru a vă curăța corpul, celulele moarte ale pielii se agață de material și persistă acolo. Dacă ai miros de mucegai când îți aduci prosopul la nas, asta înseamnă bacterii care cresc pe prosop în sine. ”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private