marți, iunie 6, 2023

Ciuperca unghiei piciorului este o afecțiune obișnuită care începe ca o pată albă sau galbenă sub vârful unghiei sau al unghiilor de la picioare. Pe măsură ce infecția fungică devine mai profundă, ciuperca unghiilor poate determina decolorarea, îngroșarea și sfărâmarea unghiilor la margine. Poate afecta mai multe unghii.

Dacă starea dumneavoastră este ușoară și nu vă deranjează, este posibil să nu aveți nevoie de tratament. Dacă ciuperca unghiilor este dureroasă și a cauzat unghiile îngroșate, pașii de auto-îngrijire și medicamentele vă pot ajuta. Dar chiar dacă tratamentul are succes, ciuperca unghiilor revine adesea.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

Ciuperca unghiilor mai este numită onicomicoză. Când ciuperca infectează zonele dintre degetele de la picioare și pielea picioarelor, se numește picior de atlet (tinea pedis).

Simptome

Este posibil să aveți ciuperca unghiilor dacă una sau mai multe dintre unghiile dvs. sunt:

  • Îngroșate
  • Decolorare albicioasă până la galben-maronie
  • Casant, sfărâmicios sau zdrențuit
  • În formă distorsionată
  • culoare închisă, cauzată de resturile care se acumulează sub unghia ta
  • Miroase ușor urât

Cauze ale apariției ciupercii unghiei piciorului

Infecțiile fungice ale unghiilor sunt cauzate de diferite organisme fungice (ciuperci). Cea mai frecventă cauză este un tip de ciupercă numită dermatofit. Drojdia și mucegaiurile pot provoca, de asemenea, infecții ale unghiilor.

Infecția fungică a unghiilor se poate dezvolta la oameni la orice vârstă, dar este mai frecventă la adulții în vârstă. Pe măsură ce unghia îmbătrânește, poate deveni fragilă și uscată. Fisurile rezultate în unghii permit pătrunderea ciupercilor. Alți factori – cum ar fi reducerea circulației sângelui la picioare și un sistem imunitar slăbit – pot juca, de asemenea, un rol.

Te-ar mai interesa: Pe cine înțeapă țânțarii mai mult? Dr. Tudor Ciuho...

Infecția fungică a unghiilor de la picioare poate începe de la piciorul atletului (ciuperca piciorului) și se poate răspândi de la o unghie la alta. Dar este neobișnuit să aveți o infecție de la altcineva.

Remedii naturale pentru ciuperca unghiei piciorului

Ulei de cimbru

Uleiul de cimbru a fost utilizat in scopuri medicinale de mii de ani. Are o actiune antimicrobiana si antioxidanta care l-au facut o alegere foarte bun pentru infectiile pielii, ca si pentru cele fungice ale unghiei. Aplica niste ulei de cimbru pe zona infectata de doua ori pe zi, pana la disparitia infectiei.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Otet din cidru de mere

Otetul din cidru de mere poseda proprietati puternic antifungice, antibacteriene si antivirale, ceea ce il face atat de eficient pentru asa de multe afectiuni. Poate fi utilizat pentru a ajuta impotriva infectiei fungice in doua moduri: poti bea 2 linguri de otet amestecate cu 235 ml de apa de trei ori pe zi pentru a echilibra pH-ul, si de asemenea sa masezi de trei ori pe zi o mixtura de 2 linguri de otet si o lingura de apa pe unghia infectata.

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...

Ulei de arbore de ceai (tea tree)

Uleiul esential de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) poate fi utilizat in oricare infectie a pielii. Este un ulei esential unic pe care cu siguranta ti-l doresti in dulapiorul tau cu medicamente. Plin de proprietati antivirale, antiseptice si antimicrobiene, acest ulei poate fi aplicat direct pe piele sau mixat cu un ulei purtator, cum ar fi cel de migdale dulci sau de seminte de struguri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private