marți, iunie 6, 2023

SPĂLAREA este o parte cheie a rutinei de zi cu zi a populației. Poate acționa ca o curățare a corpului și a minții, o modalitate de a te reseta pentru ziua care urmează sau de a te odihni după una tocmai trecută. Cu toate acestea, după cum se spune, prea mult lucru bun poate fi un lucru rău.

Când vine vorba de spălat, fie dușul, fie îmbăierea este cea mai populară opțiune. În timp ce mulți oameni optează pentru o baie de seară, timpul și metoda mai populară de spălat este dușul dimineața. Este o oportunitate de a spăla murdăria din ziua anterioară și de a permite minții câteva minute de atenție înainte de munca. Deși este o modalitate bună și eficientă de spălare, dușul excesiv poate avea unele dezavantaje.

Te-ar mai interesa: Setea excesivă care nu poate fi potolită: Din ce c...

Aceasta include slăbirea sistemului imunitar.

Potrivit unui studiu din SUA, curățarea excesivă poate deteriora microbiomul – o colecție de bacterii, microbi și bacterii care trăiesc în interiorul sau pe corpul tău.

Microbiomul face parte din sistemul imunitar și ajută la protejarea acestuia.

Deteriorând microbiomul, curățarea excesivă prin supraduș poate face o persoană mai vulnerabilă la boli.

Cu toate acestea, deși studiul a spus că curățarea excesivă a avut un impact negativ, ulterior nu a sugerat cât de des ar trebui să o persoană să facă duș pentru a menține echilibrul între a rămâne proaspătă și a deveni vulnerabilă la bacteriile de tip infecțios.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

Slăbirea sistemului imunitar este singurul mod în care dușul într-un anumit fel ar putea fi rău pentru organism; poate dăuna și pielii.

Potrivit dermatologului Lucy Chen, numărul potrivit de dușuri pe săptămână este de două până la trei, un număr care sună surprinzător pentru cei care fie fac duș în fiecare zi, fie pentru care exercițiile fizice regulate sunt o parte cheie a rutinei lor.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Riscul de atac de cord scade „substanțial”...

Motivul pentru care dușul o dată pe zi poate fi dăunător pentru piele, spune dermatologul, este pentru că „poate îndepărta uleiurile esențiale și îți poate usca pielea”.

Ca urmare, pielea uscată „poate duce la eczeme sau inflamații ale pielii” sau poate duce la alte afecțiuni precum acneea”.

Mai mult, actul de supraduș poate crea mătreață pe scalp și usca părul.

Pe lângă faptul că sugerează că o persoană ar trebui să facă duș doar de două sau trei ori pe săptămână, doamna Chen a spus că aceste dușuri ar trebui să dureze doar cinci până la 10 minute.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Cu toate acestea, dermatologul a spus că obiceiurile de a face duș vor varia de la o persoană la alta, în funcție de rutinele și obiceiurile acestora. „Numărul dușurilor depinde într-adevăr de mediul tău și de activitățile tale zilnice.”

Temperatura la care un individ face duș este, de asemenea, una care a provocat dezbateri în trecut.

Deși un duș fierbinte este varianta preferată în timpul iernii, s-ar putea să nu fie cel mai sănătos mod de a face duș.

Te-ar mai interesa: Intrarea Coreei de Nord în OMS stârnește indignare...

Unii au descoperit că dușul rece ca formă de scufundare în apă rece le întărește sistemul imunitar și ajută la recuperarea musculară.

Acest din urmă motiv face parte din motivul pentru care sportivii dintr-o varietate de sporturi folosesc băi de gheață după meciuri și sesiuni de antrenament; pentru a-i  ajuta la recuperarea musculară.

Acest lucru nu înseamnă că o persoană ar trebui să facă dușuri reci în fiecare zi; aceasta este o preferință personală, dar este o opțiune deschisă unora și nu lipsită de potențialele sale beneficii pentru sănătate.

Cert este că lipsa dușului, fără nicio alternativă bazată pe spălare, va avea niște consecințe negative și anume individul ar putea începe să miroasă.

Lipsa spălării poate duce, de asemenea, la acumularea de piele moartă și murdărie care poate duce la infecții.

Totul depinde de preferințele personale și rutina de spălare a fiecărei persoane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private