Sari la conținut

Cât de des îți schimbi lenjeria intimă? Un medic avertizează asupra pericolelor ascunse pentru sănătate

lenjerie intimă în mașina de spălat rufe
Sursă foto: Getty Images
Cât de des este recomandat să schimbi lenjeria intimă

În ciuda unor prejudecăți destul de des întâlnite, bacteriile se acumulează ireversibil în lenjerie, mai ales cea care se află în contact direct cu corpul, așa că schimbarea acesteia trebuie să se facă la intervale destul de regulate. Evident, acest interval depinde de o serie de factori subiectivi și obiectivi.

Poate că nu vă dați seama, dar cât de des vă schimbați lenjeria intimă ar putea avea un impact asupra sănătății dumneavoastră. Când vine vorba de igienă, nu toată lumea urmează aceeași rutină.

De exemplu, unora le place să facă duș sau baie o dată pe zi, dar pentru alții poate fi mai mult sau mai puțin.

Același lucru este valabil și pentru frecvența cu care ne schimbăm lenjeria intimă. În timp ce există unele articole care pare universal acceptabil să le purtăm mai mult de o dată înainte de a le spăla, cum ar fi puloverele și pantalonii, această regulă nu se aplică altor articole.

Lenjeria intimă, în special, este un articol pe care trebuie să îl schimbăm zilnic, avertizează medicii.

Acest lucru poate părea evident pentru mulți oameni, dar medicul Jen Caudle a avertizat că „nu toată lumea este de acord”.

Medic: este important să schimbăm zilnic lenjeria intimă

Într-un videoclip de pe TikTok, ea și-a sfătuit cei peste 164.000 de urmăritori să își schimbe zilnic lenjeria intimă sau riscă o serie de probleme de sănătate.

„Personal, cred că ar trebui să îți schimbi lenjeria intimă în fiecare zi”, a spus ea.

„Este practica mea personală ca om, dar și ca medic.

„Cred că și din motive de sănătate este înțelept.”

Ea a explicat mai departe: „Schimbarea lenjeriei de corp în fiecare zi ajută la scăderea potențială a riscului ca umezeala să fie reținută în zona genitală și să se dezvolte infecții bacteriene cu drojdie și lucruri de genul acesta.”

@drjencaudle

How Often Should You Change Your Underwear? (DM for full video) #underwear #changeunderwear #drjencaudle #fyp #fypシ

♬ Monkeyshine-JP – Lt FitzGibbons Men

De asemenea, vă poate afecta pielea. Faptul că nu vă schimbați lenjeria intimă în mod regulat ar putea crește riscul de erupții cutanate, iritații și eczeme, a spus ea.

Medicul a adăugat că alegerea de a nu-ți schimba lenjeria intimă zilnic ar putea fi legată de locul în care locuiești și de cultura ta, printre alți factori.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel