Sari la conținut

Cât de eficiente sunt îngrijirile medicale. Medic: Unul din zece pacienţi are de suferit în timpul unui act medical

Pacient pe patul de spital
Sursă foto: Getty Images
fonduri epuizate

Un medic de la Spitalul ”Victor Babeş” Timişoara a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Siguranţei Pacienţilor în care subliniază necesitatea unei mai mari responsabilizări a cadrelor medicale.

”De ce avem nevoie de o zi internaţională a siguranţei pacienţilor? Pentru că, potrivit OMS, unul din zece pacienţi are de suferit în timpul unui act medical. Pentru că nu puţine sunt cazurile când pacienţii nu primesc toate informaţiile legate de riscurile pe care le implică o anumită procedura”, a transmis, duminică, medicul Crina Raletchi, de la Spitalul ”Victor Babeş” Timişoara.

Potrivit acesteia, de multe ori, pacienţilor nu le sunt prezentate, înaintea administrării unui medicament, efectele adverse pe care acel medicament le poate produce.

”Neglijenţa medicală este a 14-a cauza de mortalitate în lume. Toate acestea arată necesitatea unei mai mari responsabilizări a cadrelor medicale. Şi, pentru a atrage atenţia asupra deficienţelor din sistemele de sănătate, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis marcarea unei zile, la nivel global, a siguranţei bolnavului.

Citeste si:

Sloganul din acest an este legat de implicarea activă a pacientului în derularea actului medical”, a mai transmis medicul, potrivit News.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.