marți, ianuarie 19, 2021
Elena Oceanu

Miturile legate de dimensiunile organului sexual masculin atribuie bărbaţilor cu dotări genitale considerabile mai multă putere, virilitate şi o capacitate mai mare de perpetuare a speciei. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, afirmă specialiştii în sexologie. Capacitatea de procreare nu depinde de dimensiunea penisului, însă lungimea organului genital joacă un rol important în satisfacerea partenerei.

“Sunt femei cu «senzori» la exterior, care au orgasm clitoridian şi, în această situaţie, dimensiunile penisului – atât lungimea, cât şi circumferinţa – nu au prea mare importanţă. În schimb, pentru femeile cu orgasm vaginal, excitaţia depinde foarte mult de lungimea penisului”, explică dr. Valentin Voinescu, medic primar urolog la Spitalul Clinic “Prof. dr. Theodor Burghele”, membru al Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, pentru Mediafax.

Specialiştii precizează că mărimea contează mai mult pentru bărbaţi decât pentru femei. “Penisul în erecţie trebuie să aibă un pic mai mult de 10 centimetri, pentru ca femeia să ajungă la orgasm”, spune dr. Voinescu.

Totuşi, o mărime sub medie a penisului aflat în erecţie – mai mic de 6 centimetri – reprezintă o malformaţie (micropenis) care poate declanşa probleme destul de grave partenerilor la nivel psihologic, dar care poate fi tratată ulterior.