Sari la conținut

Cât de mult i-a afectat pe copii pandemia de COVID-19? Scrisorile pentru Moș Crăciun, dezvăluiri surprinzătoare

Cât de mult i-a afectat pe copii pandemia de COVID-19? Scrisorile pentru Moș Crăciun, dezvăluiri surprinzătoare.

Scrisorile copiilor pentru Moș Crăciun, din acest an, dezvăluie elemente surprinzătoare. O arată zecile de mii de scrisori din întreaga lume care sosesc pe una din adresele lui Moş Crăciun de la un oficiu poştal din sud-vestul Franţei. Aici, angajații oficiului poștal citesc scrisorile copiilor, le sortează și le trimit celor mici răspunsuri, în numele lui Moș Crăciun.

Jim, din Taiwan, a atașat o mască medicinală în plicul trimis lui Moş Crăciun. Alina, o fetiţă în vârstă de 5 ani, l-a rugat pe acelaşi Moş Crăciun ca, atunci când va sosi cu sacul plin de cadouri, să intre pe uşa principală, întrucât intrarea secundară din casă e rezervată exclusiv bunicilor, în scopul de a minimiza riscul contaminării cu noul coronavirus, conform apnes.com.

„Dragă, Moş Crăciun, îmi doresc ca mătuşa mea să nu se mai îmbolnăvească de cancer şi să nu mai existe deloc acest virus. Mama mea lucrează ca asistent social şi sunt îngrijorată în privinţa ei. Ai grijă de tine şi de elfi”, scrie Lola, de 10 ani.

La fel ca această scrisoare a unei fetișe, pe numele ei Zoe, care și-a limitat cererile la un player de muzică și la niște bilete pentru un parc de distracții, deoarece „anul acesta a fost foarte diferit de alții din cauza COVID-19”. „De aceea nu îți cer multe lucruri pentru a evita infectarea”, a scris Zoe, semnând cu „Merci!” și o inimă.

Angajații oficiului poștal, pe post de „elfi”

Angajaţii oficiului poştal îşi petrec lunile noiembrie şi decembrie deschizând şi citind scrisorile către Moş. Aceștia se consideră nişte veritabili „elfi” şi menţin vie magia Crăciunului trimiţând răspunsuri în numele său.

Din păcate, în acest an, angajaţii poştali au realizat brusc felul în care pandemia de coronavirus i-a afectat pe copii. În afară de obişnuitele solicitări pentru cadouri, copiii au început să ceară vaccinuri, să-şi vadă bunicii şi ca viaţa să revină la normalul de dinainte de pandemie.

„Copiii au fost foarte afectați de COVID, mai mult decât credem. Sunt foarte îngrijorați. Și ceea ce își doresc mai ales, în afară de cadouri, este într-adevăr să poată avea o viață normală, sfârșitul COVID, un vaccin. Scrisorile către Moș Crăciun sunt un fel de eliberare pentru ei.

În tot acest an, au fost în blocați, au lipsit de școală, nu și-au văzut bunicii. Părinții lor au fost ocupați de criza sănătății.. Deci, desigur, putem spune că copiii exprimă în cuvinte tot ce au simțit în această perioadă”, a declarat Jamila Hajji, şefa oficiului poştal din Bordeaux.

Emma Barron, psihiatru specializată în sănătatea mintală a copiilor și adolescenților la spitalul pediatric Robert Debré din Paris, spune că datele de referință, inclusiv zilele de naștere și sărbătorile precum Crăciunul, oferă structură în copilărie.

Scrisorile pentru Moș Crăciun, dezvăluiri surprinzătoare. Bunicii îi scriu lui Moș Crăciun

Pe fondul incertitudinii pandemiei, ancora de Crăciun din 25 decembrie este deosebit de importantă pentru copii în acest an. Emma Barron, psihiatru specializat în sănătatea mintală a copiilor și adolescenților la spitalul pediatric Robert Debré din Paris, spune că datele de referință, inclusiv zilele de naștere și sărbătorile precum Crăciunul, oferă structură în copilărie.

„Copiii sunt destul de surprinzători prin faptul că se pot adapta la multe lucruri. Dar ritmurile și ritualurile fac parte integrantă din stabilitatea mentală a copiilor, a spus Barron. 

Moș Crăciun se dovedește o perioadă și pentru adulți, de asemenea. Unii dintre ei îi scriu Moșului pentru prima dată de când erau copii. Un bătrân a cerut „o pandemie de dragoste”. Un altul, în vârstă de 77 de ani, s-a plâns că „blocarea nu este distractivă! Locuiesc singur.”

Un bunic i-a cerut lui Moș Crăciun să „le spună „Bună ”celor doi nepoți pe care nu îi voi putea vedea anul acesta din cauza situației de sănătate”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel