marți, ianuarie 26, 2021

Vine sau nu Moș Crăciun? OMS: Opțiunea cea mai sigură este să nu…

Organizația Mondială Sănătății (OMS) a recomandat, luni, ca sărbătorile de iarnă să aibă loc în grup restrâns. Conform AFP și Agerpres, Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS, a spus că spus că Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială „cea mai bună opţiune” pe timp de pandemie pentru majoritatea ţărilor.

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a declarat Maria Van Kerkhove.

Cercetătoarea americană nu s-a referit doar la Crăciun. Sintagma de „perioada sărbătorilor” include și Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei). Aceasta este prin excelenţă o sărbătoare de familie în SUA, care, în acest an, este sărbătorită joi. Specialiştii atenţionează în legătură cu un nou vârf de contaminări în această ţară, deja printre cele mai afectate de COVID-19, cu aproape 260.000 de morţi.

OMS: Opțiunea cea mai sigură este să nu sărbătorim împreună

Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluţie.

„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi. Facem astfel în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mai spus Maria Van Kerkhove.

Michael Ryan, însărcinat cu situaţii de urgenţă al agenţiei ONU, a subliniat că numărul de contaminări a crescut în Canada după Thanksgiving. În Canada, această sărbătoare a fost sărbătorită pe 12 octombrie.

„Riscurile pentru sănătate şi riscurile sociale şi economice pot genera multe frustrări şi multe critici”, a mai spus. Michael Ryan